aallfik11 Napisano 1 lipca 2020 Napisano 1 lipca 2020 (edytowany) Niedawno zakupiłem słuchawki TRN T200, i mimo, że jakość dźwięku jest naprawdę dobra, to mam pewne problemy. Nie wiem jednak, czy są to problemy stricte z moimi słuchawkami, czy z tym modelem, czy też może ze słuchawkami bezprzewodowymi ogólnie, szczególnie, że nigdy wcześniej nie posiadałem żadnych słuchawek bluetooth. Po pierwsze, słuchawki czasami przerwyają dźwięk w jednej słuchawce na sekundę. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy mam telefon w ręce, czy też nie. Czy to coś zwyczajnego dla bezprzewodowych słuchawek? Po drugie, słuchawki czasami wydają dziwny, cichy i piskliwy dźwięk, lub cicho bzyczą. Czy jest to normalne? Po trzecie, słuchawkom towarzyszy ledwie słyszalny biały szum w tle, chociaż czytając ich recenzję napotkałem podobny problem u innych, więc może to dla nich normalne. Edytowano 1 lipca 2020 przez aallfik11 Odpisz, cytując
aallfik11 Napisano 1 lipca 2020 Autor Napisano 1 lipca 2020 (edytowany) Nie zauważyłem, żeby przychodziły jakieś powiadomienia, ale sporej części z nich nie widzę, dopóki nie wejdę w pasek powiadomień, więc może to i to. Nie próbowałem z innym telefonem, sprawdze i zedytuję, bo możliwym jest, że to faktycznie wina mojego telefonu, jako że bawiłem się kiedyś różnymi dodatkami audio w stylu ainur sauron czy viper4android (chociaż to drugie wyłączyłem) EDIT: Po sprawdzeniu z innym telefonem, dziwaczne dźwięki są takie same, najbliższe porównanie jakie potrafiłbym zrobić to dźwięk podobny do pisku silnika odrzutowego, tyle że cichszy od szeptu, ewentualnie jakaś tablica z wieloma kontrolkami w jakimś filmie sci-fi. Może wynika to z tego, że mam wrażliwe uszy? Szłyszałem kiedyś odstraszacz na myszy, mimo, że nikt inny w pokoju nic nie słyszał Edytowano 1 lipca 2020 przez aallfik11 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 lipca 2020 Napisano 2 lipca 2020 Dziwne jest to, że dźwięk przerywa w jednej słuchawce, jeśli gubiłyby sygnał to dźwięk zanikały w obu kanałach. Jeśli chodzi o pisk czy szum to niestety jest to cecha niektórych słuchawek bluetooth i mnie także to irytuje ( ponoć wraz z upływem lat nasz słuch staję się mniej wrażliwy na takie piski ale w chwili obecnej nawet drukarka mnie denerwuje). Pytanie jakie słuchawki posiadasz? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 2 lipca 2020 Napisano 2 lipca 2020 W przypadku słuchawek typu TWS jest normalnym że jedna słuchawka może przerywać w danej chwili. Odpisz, cytując
aallfik11 Napisano 2 lipca 2020 Autor Napisano 2 lipca 2020 (edytowany) To dobrze wiedzieć, bałem się, że moje są zepsute. Te dziwne dźwięki o których mówiłem występują tylko po zakończeniu/zapauzowaniu odtwarzania, ale kiedy słuchawka ciągle jest gotowa do gry (słychać drobny szum), ale jeśli się puści coś z powrotem to wszelkie piski itp. ustają Edytowano 2 lipca 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 2 lipca 2020 Napisano 2 lipca 2020 Nie znam tych konkretnych słuchawek. Jednak nie świadczy to dobrze o nich. Gdy jest cicho przez chwile słychać szumy generowane przez elektronikę. Również wtedy słychać wyraźnie szumy z tła nagrania. Przetwornik armaturowy może sprawiać że w górnym skraju pasmo jest wyraźnie głośniejsze. To uwypukla takie niepożądane szumy i piski. Po chwili cisza powinna zapadać całkowita, gdy urządzenie przechodzi w stan czuwania. Odpisz, cytując
Recommended Posts