Maks Nowaczyk Napisano 2 lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 lipca 2020 Witam, posiadam amplituner Pioneer VSX-520 ,i tv samsung UE55RU7452U i chciałbym połączyć tv z amplitunerem poprzez hdmi arc, wydaje mi się ze dobrze podłączyłem kabel, jedna końcówka pod wejście w tv oznaczone jako hdmi 3(arc), a druga w kinie domowym pod tv/sat,w tv skonfigurowałem „uniwersalnego pilota” , w jego ustawieniach włączyłem funkcje anytet ale pomimo tego nadal w ustawieniach wyjścia dźwięku nie pojawiła się opcja hdmi. Czy ktoś umie zaradzić temu problemowi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukisloma Napisano 2 lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 lipca 2020 Siemasz. Ten ampli nie ma hdmi z arc dlatego Ci nie działa ( miałem model 820 więc wiem o czym piszę:)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Nowaczyk Napisano 3 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 3 godziny temu, lukisloma napisał: Siemasz. Ten ampli nie ma hdmi z arc dlatego Ci nie działa ( miałem model 820 więc wiem o czym piszę:)) Szkoda 😕, dzięki za odpowiedź 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 3 lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 (edytowany) Przede wszystkim - w amplitunerze podłączasz nie do TV/SAT, tylko do HDMI OUT. Do TV/SAT podłączasz tuner TV, dekoder, itp., a nie sam telewizor. Ponieważ Pioneer 520 nie ma HDMI ARC, musisz zainwestować w kabel optyczny (ewentualnie analogowy, ale będziesz miał tylko stereo) i również nim podłączyć TV z amplitunerem: Edytowano 3 lipca 2020 przez Konrad Kulwicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIONEER VSX 820K Napisano 15 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2021 Dnia 3.07.2020 o 08:44, Konrad Kulwicki napisał: Przede wszystkim - w amplitunerze podłączasz nie do TV/SAT, tylko do HDMI OUT. Do TV/SAT podłączasz tuner TV, dekoder, itp., a nie sam telewizor. Ponieważ Pioneer 520 nie ma HDMI ARC, musisz zainwestować w kabel optyczny (ewentualnie analogowy, ale będziesz miał tylko stereo) i również nim podłączyć TV z amplitunerem: Witam wszystkich. Posiadam amplituner pioneer vsx820 i podłączyłem wg rysunku hdmi 2.0 i optyka- niestety ciągle mam "brak sygnału" . Tv dziala z onkyo bez najmniejszego problemu, po odpaleniu tv/ampli pojawia sie komunikat ze hdmi wykryto. Czy może przyczyną być "za dobry" przewód hdmi? Kupić np 1.4? (PRZEWOD HDMI 2.0HIGH SPEED/4K/ARC) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 16 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2021 może w amplitunerze nie masz włączonego "ARC ON"? a po co Ci jeszcze optyk skoro chcesz skorzystać z HDMI? Chyba, że jest to inne źródło z którego chcesz skorzystać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIONEER VSX 820K Napisano 16 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2021 Sęk w tym, że ten model ARC nie posiada stąd zamieszanie. Dziś podjadę po przewody. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts