Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, posiadam amplituner Pioneer VSX-520 ,i tv samsung UE55RU7452U i chciałbym połączyć tv z amplitunerem poprzez hdmi arc, wydaje mi się ze dobrze podłączyłem kabel, jedna końcówka pod wejście w tv oznaczone jako hdmi 3(arc), a druga w kinie domowym pod tv/sat,w tv skonfigurowałem „uniwersalnego pilota” , w jego ustawieniach włączyłem funkcje anytet ale pomimo tego nadal w ustawieniach wyjścia dźwięku nie pojawiła się opcja hdmi. Czy ktoś umie zaradzić temu problemowi ? 

Napisano (edytowany)

Przede wszystkim - w amplitunerze podłączasz nie do TV/SAT, tylko do HDMI OUT. Do TV/SAT podłączasz tuner TV, dekoder, itp., a nie sam telewizor.

Ponieważ Pioneer 520 nie ma HDMI ARC, musisz zainwestować w kabel optyczny (ewentualnie analogowy, ale będziesz miał tylko stereo) i również nim podłączyć TV z amplitunerem:

image.thumb.png.ef1d472774a7a1593b19bf5e04d522a4.png

Edytowano przez Konrad Kulwicki
  • 6 months later...
Napisano
Dnia 3.07.2020 o 08:44, Konrad Kulwicki napisał:

Przede wszystkim - w amplitunerze podłączasz nie do TV/SAT, tylko do HDMI OUT. Do TV/SAT podłączasz tuner TV, dekoder, itp., a nie sam telewizor.

Ponieważ Pioneer 520 nie ma HDMI ARC, musisz zainwestować w kabel optyczny (ewentualnie analogowy, ale będziesz miał tylko stereo) i również nim podłączyć TV z amplitunerem:

image.thumb.png.ef1d472774a7a1593b19bf5e04d522a4.png

Witam wszystkich. 

Posiadam amplituner pioneer vsx820 i podłączyłem wg rysunku hdmi 2.0 i optyka- niestety ciągle mam "brak sygnału" . Tv dziala z onkyo bez najmniejszego problemu, po odpaleniu tv/ampli pojawia sie komunikat ze hdmi wykryto. Czy może przyczyną być "za dobry" przewód hdmi? Kupić np 1.4? 

(PRZEWOD HDMI 2.0HIGH SPEED/4K/ARC)