renoxd Napisano 25 lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 (edytowany) Witam, czy takie urządzenie prowadzi w jakikolwiek sposób do degradacji jakości dźwięku?https://www.aliexpress.com/i/4000153100414.html USB to USB ADUM3160 Isolator / Isolation Digital Signal Audio Power Isolator Pomaga zdecydowanie i spadków nie słyszę. Natomiast to, że nie słyszę nie oznacza że ich nie ma. Edytowano 25 lipca 2020 przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 (edytowany) Dnia 25.07.2020 o 22:21, renoxd napisał: Pomaga zdecydowanie i spadków nie słyszę. "Pomaga zdecydowanie" - czyli np. Bez tego urzadzenia słyszysz spadki. Dnia 25.07.2020 o 22:21, renoxd napisał: Natomiast to, że nie słyszę nie oznacza że ich nie ma. Czyli potwierdzasz ze spadki sa, i ten element je eliminuje, co potwierdzasz poprzednim zdaniem, że pomaga. Dnia 25.07.2020 o 22:21, renoxd napisał: czy takie urządzenie prowadzi w jakikolwiek sposób do degradacji jakości dźwięku? Czyli z powyzszych slyszysz ze pomaga z spadkami, ale nie słyszysz czy degraduje dzwiek?... Ale namieszałeś....... Ps: kupiłeś w hurcie wieksza ilość na alli....??? Edytowano 26 lipca 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 26 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 (edytowany) Chodzi mi o to, że to urządzenie namacalnie redukuje zakłócenia pochodzące z płyty głównej PC. W tym pomaga zdecydowanie. Nie wiem natomiast jak wpływa na dźwięk, np. dynamikę, jego czystość. Nie słyszę różnicy w tym aspekcie. To, że nie słyszę nie oznacza że jej nie ma Dlatego właśnie pomyślałem, że warto zapytać was. Oddzielam tutaj kwestie jakości dźwięku i redukcji zakłóceń. // kupiłem tylko jedną sztukę Edytowano 26 lipca 2020 przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 (edytowany) 6 minut temu, renoxd napisał: Chodzi mi o to, że to urządzenie namacalnie redukuje zakłócenia pochodzące z płyty głównej PC. W tym pomaga zdecydowanie. Nie wiem natomiast jak wpływa na dźwięk, np. dynamikę, jego czystość. Nie słyszę różnicy w tym aspekcie. To, że nie słyszę nie oznacza że jej nie ma To mozesz napisac "moim zdaniem" redukuje zakłócenia i nie ma wplywu na jakość dzwieku. I zdanie to bedzie poprawne i prawdziwe. Edytowano 26 lipca 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 26 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 (edytowany) Jeśli chodzi o redukcje zakłóceń to akurat nie jest moje zdanie a stwierdzenie faktu Podczas gdy bardzo słyszalne było ruszanie myszką w głośnikach bez tego urządzenia, tak z nim jest ledwo co albo dopiero przy większych poziomach głośności. Mogłem napisać, że "moim zdaniem" nie wpływa na jakość dźwięku (jego czystość, dynamikę) ale nie chcę się o to spierać, nie taki jest cel tego tematu Edytowano 26 lipca 2020 przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts