Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Jaroslav Zajaczkovsky

Problem Yamaha RX V1073 z portami HDMI i brak audio.

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem RX V1073. Amplituner służy mi głównie do podłączenia konsol Playstation 4, Xbox One i X360 do TV. Wcześniej problemu nie zauważyłem, bo PS4 jaki i XO miałem podłączone do amplitunera: video - hdmi, audio - optical. Jak chciałem podłączyć X360, poprzez hdmi , okazało się że video jest, ale audio brak. Próbowałem różnych konfiguracji, bez rezultatu,nawet resetowałem Ampli znów bez rezultatu. Google także nie potrafi odpowiedzieć, co z tym ma zrobić. Może ktoś na forum pomoże, zna ten sprzęt.

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

Edytowano przez Jaroslav Zajaczkovsky

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cześć,

Są dwie opcje.

1. HDMI płytka jest uszkodzona. Skąd masz amplituner? Sprawdzałeś kiedyś jakie kolwiek HDMI? Czy menu na ekranie widzisz?

2. Kwestia ustawień. Najlepiej jest wyzerować wówczas amplituner i wtedy sprawdzać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...