hlary #1 Napisano 29 sierpnia 2020 Co myślicie, aby do AS-501 kupić Triton Seven ? Czy ten wzmak nie będzie za słaby ? Jakościowo ? Teraz mam Klipsche R-26F. Lubię wyraźną górę i dół, ale trochę brak mi wyrazistego środka. Jako pokolenie z czasów komuny (gdzie wszystko grało siermiężnie, a najlepsze to były Altusy 140) to z przyzwyczajenia zawsze podkręcam górę i dół. Ale na Yamaha z Klischami gram raczej Pure Direct, bo góry i dołu jest dosyć samo z siebie. Zobaczyłem te kolumny i opinie o nich. Nie ma o nich dużo opinii. Może ktoś je ma lub słyszał na żywca. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hlary #2 Napisano 19 września 2020 (edytowany) Na stronach audiofilskich https://www.stereophile.com przeczytałem fajne relacje "zwykłych" melomanów o tych kolumnach. Po tych "recenzjach" wiem, że nie muszę już szukać zintegrowanego wzmaka za kilkanaście tysięcy złotych, zobaczymy czy wystarczy moja Yamaha A-S501 ? Wypowiedź flavio constantino" "GoldenEar Triton Seven - realny test Miło jest czytać te wszystkie wymyślne i dopracowane recenzje w Stereophile Magazine i tym podobnych, ale wiemy, że ci faceci są profesjonalistami, używającymi tylko bardzo wysokiej klasy elektroniki w starannie zaprojektowanym środowisku. Po przeczytaniu wiele o Triton 7 postanowiłem sam ich wysłuchać i udałem się do mojego lokalnego sprzedawcy. Były tam wszystkie okrzyki i zachwyty płynące z recenzji, żywa muzyka płynąca z dwóch małych głośników (w porównaniu do mamutów w okolicy), ale dopompowana przez elektronikę za 40 tysięcy dolarów i kable za 5 tysięcy dolarów. Cóż, nie mogłem znieść męczącego mnie pytania, „jak dobrze zagrałyby one w moim prawdziwym świecie” i zabrałem je do domu. Dom to przeciętne mieszkanie z trzema sypialniami i powierzchnią 1.600 m2 na Florydzie, z jedną z sypialni otwartą na salon i używaną jako sala muzyczna i telewizyjna (proszę, nie używaj kina domowego). Tam dźwięk jest tworzony przez wzmacniacz Yamaha A-S500, PS3 do odtwarzania płyt CD i programów Blue Ray, Logitech Squeezebox, który przenosi zawartość z mojego komputera i Pandory. Bardzo prosty zestaw za 1.000 $. Kiedy przybyły Tritony, przywitałem je parą zaawansowanych kabli za ... 80 dolarów (bardzo dobrze) wykonanych ręcznie w Fort Lauderdale. W domu nie mam żadnych przeróbek akustycznych, a głośniki zostały ustawione tak lepiej, jak pozwalały na to drzwi i meble. Przez większość czasu nie siedzimy przed sprzętem, ale pracujemy w biurze lub przy rozmowach w salonie. Moja żona i ja lubimy słuchać fajnej muzyki (jazz, Bossa Nova, light Classics itp.) Przy niskim lub umiarkowanym poziomie głośności, który pozwala nam rozmawiać naturalnie. Kolumny grają jak zwykle. Ale nagle i subtelnie zaczynamy odczuwać obecność innych osób w domu. Zawsze jest Bebel Gilberto, Oscar Peterson, Michael Bubblé, Lee Ritenour - wszyscy - tam, w drugim pokoju, grają dla nas żywcem. Tam możemy ich CZUĆ. Czy to nie fajne? Nie muszę ci już mówić o siedzeniu w fotelu i poważnym słuchaniu muzyki lub oglądaniu programu. Już wszystko o tym przeczytałeś, prawda?" Wypowiedź michael green "miło jest słuchać Wspaniale jest słuchać komentarz z innego postu. Nie wyobrażam sobie systemu, który brzmi dobrze tylko w idealnym miejscu. Słodkie miejsca są świetne, nie zrozumcie mnie źle, wczoraj wieczorem ktoś był u mnie, a kiedy tam wszedł, powiedział: „muzyka jest wokół mnie”. Myślę, że to cudowne, ale prawdziwym testem systemu do słuchania muzyki jest to, że możesz poczuć obecność innych w swoim domu, kiedy prowadzisz swoją działalność. to naprawdę fajne! ” Wypowiedź tigrenrike „System Triton Seven w prawdziwym pokoju… !!! Wyznaję, że kupiłem system nagłaśniający całkowicie ślepy, opierając się wyłącznie na tym, co przeczytałem w recenzjach. Byłem trochę niedowierzający, ponieważ mój budżet był niewielki. Mam Denon X3100 (800 USD) i 1,85 USD kabel p / f. Mój pokój to zamknięty pokój o wymiarach 12 x 15 x 9 godzin. Suchałem B&W, KEF, Martin Logan, Totem, Definitive, PSB, Monitor Audio i inne bardzo drogie głośniki ... Ale muszę powiedzieć, że nigdy nie słyszałem takiego dźwięku: tak realnego, tak wyraźnego i tak czystego .... Nie mogę sobie wyobrazić, jak by to brzmiało z amplitunerem Cambridge AZURE 751R v2 za 3000 $. Mój system składa się z: 2 Triton Seven, 2 AON (tył) 2, 1 SuperCenter X, 1 subwoofer SVS SB-2000), i po prostu KOCHAM TO, KOCHAM I KOCHAM TO ... Czy powiedziałem, że ja KOCHAM TO???" Edytowano 19 września 2020 przez hlary Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach