Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.Mam pewien problem a mianowicie.Zakupilam zestaw kina domowego Samsung HT Q 9 R po czym zepsul mi sie i niewiem czy gwarancja dalej obejmuje go..Paragon mam tylko niewiem jak dlugo trwa gwarancja czy 24 miesiace czy 12:/:/:/Czy osoba posiadajaca zestaw kina domowego tego typu mogla by mi pomoc??Z gory dziekuje
  • 2 weeks later...
Napisano
Ale rękojmia według polskiego prawa trwa 24 miesiące. Jeżeli przedmiot miał jakieś wady fabryczne, o których nie wiedziałeś, można go i tak reklamować. Rękojmia jest silniejszym instrumentem od gwarancji i obowiązuje niezależnie od niej.
Napisano
W Unii Europejskiej obowiązuje gwarancja 24 mieś. na wady fabryczne. Gwarancja na pozostałe usterki każda firma określa samodzielnie. W karcie gwarancyjnej powinno to być napisane.
Napisano
Kurcze z tymi gwarancjami zawsze problemy.Niby wedlug unii masz 24mce gwarancji ale kupujac sprzet z 12miesiacami gwarancji to tak jakbys sie godzil na krotsza gwarancje.
Sprobuj moze cos wywalczysz

pozdrawiam