kuba8911 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Posiadam kolumny indiana line tesi 561. Jeden ze sprzedawców namawiał w przyszłości do wymiany zworek gniazd bi-wire, czy rzeczywiście oryginalne w tych kolumnach są na tyle słabej jakości, że ich wymiana dałaby w dźwięku coś na plus? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Myślę, że wymiana nie będzie konieczna, wiec tym się nie przejmuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 (edytowany) Szczerze 🤔 Podchodziłem dosyć sceptycznie do zamiany zworek oryginalnych na kabelki. Nie mam kolumn z kategorii HI-END ani też strasznie złych! Zamieniłem podpiąłem pod górne zaciski, jest słyszalna różnica naprawdę wysokie i stereofonia uległy poprawieniu! Edytowano 7 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melepeta Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 Też polecam taki eksperyment. Posłuchać na podpiętych kablach do dolnych zacisków vs do górnych. Jak nie słychać różnicy, to dać spokój z wymianą zworek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 (edytowany) https://www.hifi.pl/porady/kable-bi-wiring.php Zamieniłem podpiąłem pod górne zaciski, jest słyszalna różnica naprawdę wysokie i stereofonia uległy poprawieniu! U mnie wygląda to tak. Edytowano 13 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts