lysy Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 (edytowany) Jedź go obejrzeć i posłuchaj ponieważ oferta jest dość ciekawa. Zapytaj czy ma fakturę lub rachunek oraz karton bo jest chyba pierwszym właścicielem. Edytowano 9 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 9 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2020 (edytowany) Niestety do Olsztyna mam 500km więc nie dam rady posłuchać osobiście Gość nie ma ani kartonu ani dowodu zakupu, szkoda, że tak daleko a trochę się boję ryzykować i postawię na fyne f3.10 Edytowano 9 października 2020 przez outro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 Jak nie ma niczego to rzeczywiście ciężka sprawa i nie warto ryzykować. Co innego gdyby można było podjechać i obejrzeć, że wszystko gra to wtedy można brać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 Zakupilem tego fyne audio f3.10. Start nie był łatwy, nie jest łatwo ustawić suba do stereo, na szczescie po kilku dniach udało się ładnie zgrać. Tak jak myślałem topping mx3 nie ma filtru dolnoprzepustowego, ustawienie lfe na subie sprawia, że słychać z niego tony wysokie Na szczęście tryb "normal" posiada odcięcie przy 80hz. W moim pomieszczeniu i przy heco subwoofer może być ustawiony na max 35% mocy. Samo brzmienie suba bardzo dobre, szybki i twardy bas, nie ma wrażenia, że nie domaga przy heco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 Dokładnie tak. Ustawienie suba w stereo aby ładnie się komponował to kilka płyt i to rożnego gatunku. Zapewne będzie tak że w niektórych chciałbyś zwiększyć moc po to aby zaraz ściszyć. Ale efekt może być na prawdę zadowalający. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 28 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2020 Panowie czy rotel ra-04 to jakiś niezwykły wzmacniacz? Znajomy wpadł z nim na testy bo chciałem zrobić porównanie z toppingiem mx3. Po 1 piosence było pozamiatane... przestrzenność, scena, wysokie, środek, bas, moc, wszystko na plus do rotela. Po dwóch godzinach odsłuchów ciężko znaleźć jakikolwiek plus w toppingu. W jednym i drugim niby na kanał około 40w a topping ustawiony na 85% to jakieś 40% rotela. Same aurory 300 ożywione, jakbym słuchał całkowicie innych kolumn, dużo lepszych kolumn. Na dodatek rotel puszczony aux rca jack z pc a topping przez swoj dac przez usb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 29 listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Po prosto to normalny wzmacniacz a nie zabawka jak topping udająca wzmak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 29 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Ja mam tylko nadzieję, że aurory 300 nie udają prawdziwych kolumn... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Lepszy wzmacniacz pokazuje na co stać kolumny, a pewnie z innymi kolumnami też sobie poradzi. Wszystko rozbija się o to ile chcesz zainwestować w sprzęt, a rozumiem iż o ten wzmacniacz chodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 29 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Po odsłuchach to ja tego wzmacniacza już nie oddałem koledze 🙄, topping poszedł do szuflady. Dokładnie mam ten https://www.whathifi.com/us/rotel/ra-04/review. Po prostu nie spodziewałem się, że może być taka różnica. Może od samego początku trzeba było szukać używanego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 (edytowany) Jest wiele osób, które nie chcą używanego sprzętu bo się boi i tak kółko się zamyka. Kupiłeś czy dostałeś wzmacniacz od kolegi to raczej sprawdzone źródło, a z tym bywa różnie bo można stracić kasę. Edytowano 29 listopada 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 29 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Potrzebuję dwóch kabli, 2rca-2rca oraz 2rca-jack 3,5mm, kabelki myślę po 1,5m wystarczą, cross-tech jest coś wart? Nie chcę dawać za jeden kabel 130zł, za połowę tej kwoty dostanie się coś ok? Ciekawostka, jak podłączam kabel Y z suba do rotela pod pre out to cały system aktywuje się jako mono, a jak 2rca-2rca to jest stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 4 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2020 Potrzebuję dac do zestawu rotel ra-04 oraz heco aurora 300, za około 5 stówek, może być używane, byleby była lepsza jakość niż integra z pc. Myślałem nad dragonfly red ale no nie wiem. Jakieś typy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 14 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Na co fajnego mogę wymienić heco aurory 300? Z nowych myślałem nad polk s20e lub elac b 6.2. Jeśli chodzi o używki to jak najbadziej wchodzą w grę. Znacie jakieś ciekawe modele które będą grać o klasę wyżej niż heco? Wzmacniacz rotel ra 04 i dac smsl sanskrit 10th mk2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Witaj, Jeżeli już rozpatrujesz model Elaca Debut 6.2, to koniecznie posłuchaj jego rozwiniętej wersji, czyli modelu Debut Rererencje B6 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-reference-b6.html Głośniki te kosztują trochę więcej, ale mają więcej powietrza i brzmią szerzej, na boki. Zapraszamy Cię na odsłuch lub wypożeczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2021 Moim zdaniem za mały budzet. ELAC B6.2 i Polk S20 zagrają lapiej, odczuwalnie. Ale nie przeskoczysz klasy. Jeśli 2000 zł to maks i chcesz realnie przeskok to kolumny używane. Czy zmianie odczujesz po prostu wieksza ilosc lepiej kontrolowanego basu i wiecej powietrza na górze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 15 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2021 32 minuty temu, S4Home napisał: Moim zdaniem za mały budzet. ELAC B6.2 i Polk S20 zagrają lapiej, odczuwalnie. Ale nie przeskoczysz klasy. Jeśli 2000 zł to maks i chcesz realnie przeskok to kolumny używane. Czy zmianie odczujesz po prostu wieksza ilosc lepiej kontrolowanego basu i wiecej powietrza na górze. Piotr Jakieś pewne używane modele? Jestem chyba bardziej za używanym sprzętem. Debut Rererencje B6 to koszt około dwóch tysięcy, polk s20 nowe za 1300 zł. Czy między tymi kolumnami jest znacząca różnica warta dopłacenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outro Napisano 17 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Aktualnie po przeszukaniu forum znalazłem takie modele, od najtańszych, polk s20e 1300 zł elac debut b6.2 1400 zł Q Acoustics QA 3030i 1600 zł elac debut reference dbr62 2000 zł ciężko wybrać, może lepiej używane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts