GMateusz1992 Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Co sądzicie o wygrzewaniu głośników w iPhone, a także smartfonach innych producentów. Czy daje coś ono, tak jak wygrzewanie "prawdziwych" głośników i ile powinno trwać ? Czy używać do tego specjalnych sygnałów wygrzewających, tak jak się to robi z "prawdziwymi" kolumnami głośnikowymi. W taki sposób wygrzewałem swój zestaw podstawkowych, aktywnych kolumn głośnikowych Klipsch The Sixes, połączony z sygnałem sinusoidalnym 80hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Myślę że jak każde przetworniki zmienią swoje brzmienie z czasem. Jednak jeśli chcesz lepszego dźwięku z telefonu to lepiej po prostu pomyśleć o jakimś głośniku bluetooth lub słuchawkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 października 2020 Udostępnij Napisano 27 października 2020 Zgodzimy się z kolegą wyżej. Niewielkim kosztem można zakupić głośnik za około 150 zł, dla przykładu H&M https://www.tophifi.pl/glosniki-bezprzewodowe/glosniki-bluetooth/house-of-marley-chant-mini-black.html i nie przejmować się dźwiękiem z telefonu - nie będzie co zbierać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 27 października 2020 Udostępnij Napisano 27 października 2020 Generalnie chyba w wygrzewanie chodzi bardziej o rozruszanie się zawieszenie membrany czasem dość sztywnego żeby nabrało swojej docelowej elastyczności. A tak w telefonie no to pierwszy raz słyszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts