Skocz do zawartości

Zestaw stereo (?) do salonu z aneksem w kwocie do ok. 3000 zł (nowy) dla nowicjusza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Wypowiem się na temat Indiana line550x. Moim zdaniem w tym budżecie cenowym bardzo dobre kolumny. Ja miałem jest spięte początkowa z Ampli pieoneer snx30 ale później zrobiłem przeskok na Cambridge cxa60. Zarówno w jednym jak i drugim sprzęcie wysokie i niskie tony przy tych kolumnach były u mnie skręcone na max. W trybie Direct było bardzo płasko. W sumie dalej je mam bo  grają u mojej lubej w miejscu pracy. Ja na pewno byłem z nich zadowolony. Naprawdę przy tej konfiguracji grały bardzo dobrze. Pytanie czy Ty majstrujesz coś przy tych tonach ? Wiem że to średnio audiofilskie ale wbijam w to. Dzięki takiej możliwości można podregulowac wzmak/Ampli do swoich upodobań i co ważne głośników, nie zdając się ostatecznie na fabrykę i ich ustalone "granie". Przecież wzmacniacz nie jest robiony pod jeden typ kolumn. Dlatego czasami tak bardzo ważne jest dobranie odpowiedniego charakteru wzmak/kolumny a ta regulacja tonów pozwala potencjalnie zmniejszyć te ryzyko niedopasowania. 

Napisano

Jednak mam dodatkowy problem;

proszę o pomoc w konfiguracji ale z np. białymi kolumnami ( chodzi o dopasowanie kolumn do koloru szarego komody ); budżet mogę założyć nawet wyższy powiedzmy do 4300 -4500 zł co tutaj mamy do odsłuchania; w takiej sytuacji zastanawiam się nad Yamaha R-N602; wyczytałem na forum żeby nie schodzić poniżej tej elektroniki; jak to się ma do wcześniej rozważanego R-N303D; warto dokładać ?