Paweł Zieliński Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 (edytowany) Hej potrzebuję pomocy ze swoim sprzętem audio. Może ktoś będzie w stanie pomóc: Mam problem z połączeniem NAIM Uniti Atom (z HDMI) z telewizorem Sony KD-65AG9. Łączę oba te urządzenia kablem HDMI przez złącze ARC. Po włączeniu muzyki/dźwięku/filmu w telewizorze z głośników, które są połączone z Atomem wydobywa się jedynie głośne harczenie/buczenie. Problem ten znika kiedy połączę telewizor z Atomem przez bluetooth. Sądziłem, że to sprawa kabla HDMI dlatego przetestowałem i na dwóch różnych kablach sytuacja się powtarza. Czy mogę prosić o jakąś sugestię gdzie szukać przyczyny tego problemu? Może inny kabel HDMI? Pozdrawiam Edytowano 4 października 2020 przez Paweł Zieliński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Dzieje sitak dlatego że puszczasz mu zły sygnał. Albo zakodowany albo 5.1. Urządzenia stereo sobie z tym nie radzą. Trzeba im podać dźwięk na tacy. Zmień ustawienia w TV. Prawdopodobnie musisz zmienić na PCM. Ale pokaż te ustawienia na TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts