coolva Napisano 9 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2020 Już jest ! Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Zestaw brzmi w domu lepiej niż w salonie audio. Jeśli z czasem faktycznie wszystko razem zacznie grać jeszcze lepiej, to nie mogłem wybrać lepiej . Basu, „średnicy” i tonów wysokich jest w sam raz w ocenie mojego niezbyt wprawnego ucha. Pozdrawiam ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 Kolego @coolva, byłoby miło gdybyś mógł wkleić to zdjęcie jeszcze do tematu "nasze zestawy". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Dnia 5.10.2020 o 21:30, Adam Wesolowski napisał: Oziemble żegnam. Troszkę przespałem ale... Skoro już czepiamy się interpunkcji to może warto też uwagę zwrócić na ortografię 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Dnia 9.10.2020 o 17:55, coolva napisał: Już jest ! Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Zestaw brzmi w domu lepiej niż w salonie audio. Jeśli z czasem faktycznie wszystko razem zacznie grać jeszcze lepiej, to nie mogłem wybrać lepiej . Basu, „średnicy” i tonów wysokich jest w sam raz w ocenie mojego niezbyt wprawnego ucha. Pozdrawiam ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Masz jakiś dywan pomiędzy kolumnami z Tobą gdzieś dalej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coolva Napisano 15 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2020 Tak. Zaczyna się właściwie zaraz za dolną krawędzią kadru. Ok 2,5 x 1,5 metra. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coolva Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 Mały update. Będąc już zadowolonym z zestawu, postanowiłem przeprowadzić optymalizację YPAO. Polecam ten krok. Zestaw gra teraz według mnie jeszcze lepiej ! Edit !Tu jeszcze pytanie do speców. Testy pokazują, ze moje komuny, pomimo nominalnej impedancji 8 Ohm, mają minimalną impedancję 3 Ohm. Jak wg was zatem ustawić amplituner 8 czy 4 Ohm ? Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 18 października 2020 Udostępnij Napisano 18 października 2020 (edytowany) Trzeba ustawić impedancję na niższą wartość!!! Edytowano 18 października 2020 przez lysyrafal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts