Gość Napisano 14 października 2020 Napisano 14 października 2020 Witam, mam pytanie do szanownych Panów. Właśnie zakupiłem podstawową integrę Accuphase E212 i chciałbym się upewnić co do poprawności podłączenia jej kablami XLR z "europejskim" źródłem (w moim przypadku RME DAC). Coś tam gdzieś czytałem, że Accu stosuje (lub stosowało w przeszłości) w swoich gniazdach XLR piny odwrotnie niż w europejskich klockach. Czy w moim modelu E212 piny też są odwrotnie i powinienem zastosować jakiś przerobiony kabel XLR? A może jest jakieś inne rozwiązanie? Proszę mnie nakierować. Przepraszam ale nie mogę sam znaleźć odpowiedzi w internetach. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 14 października 2020 Napisano 14 października 2020 na audiostereo był wątek" czy RME rzeczywiście taki dobry" - tam facet ze stanów miał podobny problem Odpisz, cytując
Gość Napisano 14 października 2020 Napisano 14 października 2020 Dzięki Fafniak. Z tego co tam napisane, można przełączyć polaryzację w RME. Ale czy to będzie to? Faktycznie to nawet nie wiem jak tam jest w E212 z tymi pinami XLR. Nie chciałbym przełączać na chybił trafił i brać tego "na ucho" ale chcę mieć podłączone poprawnie. @MobyDick proszę podpowiedz jeśli wiesz 🙂 Odpisz, cytując
Gość Napisano 14 października 2020 Napisano 14 października 2020 Odpowiedź znalazłem na forum RME. https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=29852 Wzmacniacz japoński XLR 1 = GND / 2 = - / 3=+ RME DAC XLR 1 = GND / 2 = + / 3 = - - W takim przypadku wystarczy przełączyć (zamienić) polaryzację w ustawieniach RME, tak jak na zdjęciach wyżej. Może jakiemuś użytkownikowi RME z podobną zagadką kiedyś się przyda. Ten DAC ma tyle różnych ustawień, że trudno je wszystkie spamiętać (te mniej używane). A ja już myślałem żeby kable przerabiać 😅 Odpisz, cytując
Recommended Posts