Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Witam, mam pytanie do szanownych Panów. Właśnie zakupiłem podstawową integrę Accuphase E212 i chciałbym się upewnić co do poprawności podłączenia jej kablami XLR z "europejskim" źródłem (w moim przypadku RME DAC). Coś tam gdzieś czytałem, że Accu stosuje (lub stosowało w przeszłości) w swoich gniazdach XLR piny odwrotnie niż w europejskich klockach. Czy w moim modelu E212 piny też są odwrotnie i powinienem zastosować jakiś przerobiony kabel XLR? A może jest jakieś inne rozwiązanie? Proszę mnie nakierować. Przepraszam ale nie mogę sam znaleźć odpowiedzi w internetach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 na audiostereo był wątek" czy RME rzeczywiście taki dobry" - tam facet ze stanów miał podobny problem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Dzięki Fafniak. Z tego co tam napisane, można przełączyć polaryzację w RME. Ale czy to będzie to? Faktycznie to nawet nie wiem jak tam jest w E212 z tymi pinami XLR. Nie chciałbym przełączać na chybił trafił i brać tego "na ucho" ale chcę mieć podłączone poprawnie. @MobyDick proszę podpowiedz jeśli wiesz 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Odpowiedź znalazłem na forum RME. https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=29852 Wzmacniacz japoński XLR 1 = GND / 2 = - / 3=+ RME DAC XLR 1 = GND / 2 = + / 3 = - - W takim przypadku wystarczy przełączyć (zamienić) polaryzację w ustawieniach RME, tak jak na zdjęciach wyżej. Może jakiemuś użytkownikowi RME z podobną zagadką kiedyś się przyda. Ten DAC ma tyle różnych ustawień, że trudno je wszystkie spamiętać (te mniej używane). A ja już myślałem żeby kable przerabiać 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts