Michau83 Napisano 18 października 2020 Udostępnij Napisano 18 października 2020 (edytowany) Czesc, znajomy remontuje sobie salon około 25m2 i padł pomysł na kino domowe zbudowane na głośnikach sufitowych/ściennych. Powstaje pytanie o rozmieszczenie głośników, bo on chce wszystko w suficie tak jak na rysunku. Posiada amplituner Pioneer vsx 831. Jesli chodzi o głośniki to sam nie wie. Wspominał coś o Focal 100 ICW8 lub Klipsch PRO180RPC. Ja sam osobiście myślałem żeby głośniki te nad telewizorem dać jednak w ścianie skierowane w stronę słuchacza a nad kanapa w suficie ale sam nie wiem? Chodzi o to ze na ścianie z tv ma być jakaś tapeta i głośniki tam za bardzo nie pasują. Możecie coś doradzić zarówno w kwestii rozmieszczenia jak i sprzętu? salon.pdf Edytowano 18 października 2020 przez Michau83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 Jest już kilka tematów w tym pomysle. In Walle na front i centralny. Sufitowe może puścić na surround. Ale wtedy nie ma mowy o Atmosie. Jaki budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau83 Napisano 19 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2020 Powiedzmy około 6 tys na głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 No to polecam albo modele monitor audio albo Heco Ambient z linii montażowych właśnie. Zadzwoń do nas to Ci wszystko wyjaśnimy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts