bazik #1 Napisano 20 października 2020 (edytowany) Witajcie, Z racji tej, że w sieci nie ma za dużo informacji o tych kolumnach bardzo proszę o opinie. Docelowo chciałbym je połączyć z Vincentem 237MK / Magnatem MA 1000 ewentualnie Advance Paris Myconnect 150 lub Unison Research Unico Primo Preferuję dźwięk ocieplony, gęsty - pomieszczenie 20m Muzyka - każda, gdzie są emocje - IL Volo, Il Divo, Laura Pausini, Josh Groban itp. Odsłuchy przeważnie wieczorami bez szaleństw z głośnością Dziękuję Edytowano 20 października 2020 przez bazik Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 21 października 2020 Witaj, Wszystkie 3 konstrukcje są ciekawe. Aczkolwiek W Revolution 3 doznasz najmniej dynamiki i basu co wiadome. Tu dzwiek będzie po prostu bliżej liniowego. Jeśli chcesz monitory to polecam jednak Monitor audio Silver 100. Te wciagają muzycznie bardziej i pasują pod wymienone wzmacniacze. Co do podłogowych natomiast to jedne i drugie to bardzo dobra konstrukcja , bardzo mało popularna w polsce. Magnat czaruje dźwiękami góry. Jest otwarty , bardzo dokładny, punktowy. Ale przy tym nie sterylny i suchy. Jeśli lubisz detale, nie męczą cie to słuszny kierunek. Heco natomiast gra więcej energia, jest mniej wyrazisty w górnym paśmie. Ale ma więcej energii, żywiołowości, ciśnienia w grze. Obie konstrukcję pasują pod wspomniane wzmaki. Dobrze by było gdybyś odsłuchał. chętny? Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bazik #3 Napisano 21 października 2020 (edytowany) Dziękuję za przydatne informacje. Mimo wszystko chyba nie takiego dźwięku szukam... Słuchałem niedawno u znajomego Fyne 502 + Vincenta 237MK i to pięknie grało, w moim stylu. Tylko jest jeden szczegół on ma ok 40 metrów więc te kolumny na tym metrażu dopiero rozwijają skrzydła. Miałem wrażenie, że i na 100-u by sobie poradziły - potęga dżwięku. Może warto zainteresować się Tannoy Revolytion XT 8f. Na odsłuchy póki co nie mam czasu, raczej wypożyczenie wchodzi w grę. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Niech charakter dźwięku Fyne 502 + Vincenta 237MK będzie bazą wyjściową i dla tego zestawu (głównie kolumn) poszukam substytutu pod mój metraż Edytowano 21 października 2020 przez bazik Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach