Dawid123 Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Cześć, nie wiem czy dobrze trafiłem, czy zajumujecie się tym tematem, ale wydaje mi się pokrewny. Otóż jestem ciekaw wasze opinii w kwestii zaizolowania akustycznego stropów drewnianych. Mam do zaizolowania strop (głównie nad sypialnią), mam dostęp do niego z każdej strony, góra i dół. Strop jest drewniany belki drewniane co 45cm, gruby przekrój na tym kratownica z łat i płyta osb 22mm. Plan jest taki żeby zrobić na tym podłogę pływająca z wylewką betonową 50mm (strop to utrzyma, wyliczone). Teraz pytanie co sądzicie dać pod wylewkę jako element elastyczny, czym zrobić dylatacje? Czy to w ogóle, waszym zdaniem, zadziała? Chyba że macie jakieś inne pomysły? Na bank są belki drewniane i płyta osb, ale co na to jeszcze nie zdecydowałem. Pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts