Krystian Kus Napisano 13 maja 2021 Udostępnij Napisano 13 maja 2021 Dnia 13.05.2021 o 08:02, S4Home napisał: Gdzie go masz dostępnego? Nie masz nic innego z HDMI w tej cenie. Jest jeszcze Denon DRA 800 albo lepszy Yamaha RN 803 ale bez HDMI. Piotr Mieszkam w uk i tu jeszcze są te modele dostępne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 maja 2021 Udostępnij Napisano 14 maja 2021 A ok. Tak rynek UK dostaje sprzęt przed nami. Agree Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 14 maja 2021 Udostępnij Napisano 14 maja 2021 Wielkie dzięki za pomoc bede wybierał między tymi dwoma modelami i muszę zdecydować który jest lepszy jeśli chodzi o dźwięk muzyki jakiej słucham to dram and bass techno , trans Onkyo tx8270 oraz Yamaha RN-803D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 Zdecydowanie 803. 8270 to poziom grania = 8250 czyli = RN 602 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warmik Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 Witam, Właśnie padła moja Yamaha RX-V3067 😟 , diagnoza DSP2. Zaczynam się rozglądać za czymś innym, nowym. Zainteresowałem się Yamaha RX-V6A lub Denon AVRX-2700. Oba na razie dość słabo dostępne. 3067 grało z JBL ES100 + sub Yamahy, byłem zadowolony. Muzyka i film po 50%. Co polecicie Yamahe czy Denona. Na + dla Yamahy możliwość podłączenia dodatkowych głośników przez blu. Stoję przed dylematem?1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 (edytowany) Gdzie mieszkasz WARMIK? ja obecnie chce sprzedać demona 2700 mam go 3 tyg Edytowano 18 maja 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 Mam pytanko denon 2700 obsłuży max ile kanałów 5.2.2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kus Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 49 minut temu, Tvmania napisał: Mam pytanko denon 2700 obsłuży max ile kanałów 5.2.2? 7.2.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 17 maja 2021 Udostępnij Napisano 17 maja 2021 52 minuty temu, Krystian Kus napisał: 7.2.2 Dzięki wielkie czyli ogarnie 5.2.4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 maja 2021 Udostępnij Napisano 18 maja 2021 No nie! Denon X 2700 to 7.2 albo 5.2.2 No chyba że będziesz podłączał dodatkowe końcówki. Ale sam w sobie nie. 19 godzin temu, warmik napisał: Witam, Właśnie padła moja Yamaha RX-V3067 😟 , diagnoza DSP2. Zaczynam się rozglądać za czymś innym, nowym. Zainteresowałem się Yamaha RX-V6A lub Denon AVRX-2700. Oba na razie dość słabo dostępne. 3067 grało z JBL ES100 + sub Yamahy, byłem zadowolony. Muzyka i film po 50%. Co polecicie Yamahe czy Denona. Na + dla Yamahy możliwość podłączenia dodatkowych głośników przez blu. Stoję przed dylematem?1. Ale akceptujesz znaczący regres ? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warmik Napisano 18 maja 2021 Udostępnij Napisano 18 maja 2021 (edytowany) Regres nawet jak kupię Yamahe v6a, fakt mniej mocy, co iść w RX-V8A. Wpadl mi jeszcze NAD T 758 V3i, choć to starszy model. Nie zależy mi na 4K czy 8K, od tego jest tv. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Edytowano 18 maja 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tvmania Napisano 18 maja 2021 Udostępnij Napisano 18 maja 2021 7 godzin temu, S4Home napisał: No nie! Denon X 2700 to 7.2 albo 5.2.2 No chyba że będziesz podłączał dodatkowe końcówki. Ale sam w sobie nie. Ale akceptujesz znaczący regres ? Piotr Dzięki wielkie czyli w sam sobie max 5.2.2. Czyli jeśli w moim pokoju 13m2 max 5.2.2 jak twierdzicie ze nie ma sensu 5.2.4 to lepiej kupić 2700 denka niż 4700 i do stereo dołożyć wzmaka dobrego. Na kd dobrym mi zależy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 maja 2021 Udostępnij Napisano 19 maja 2021 No 3067 to topowy model. bo masz RXV tak a nie HTR? RXV to top i nie tylko że jest mocniejszy to inna kultura grania. No znacznie wyzszy poziom. Chyba że to HTR to wtedy 6A jest progresem To lepsza opcja to starszy NAD albo jesli gdzieś jeszcze znajdziesz ARCAM AVR 390? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel102bart Napisano 19 maja 2021 Udostępnij Napisano 19 maja 2021 Dnia 18.05.2021 o 08:05, S4Home napisał: No nie! Denon X 2700 to 7.2 albo 5.2.2 No chyba że będziesz podłączał dodatkowe końcówki. Ale sam w sobie nie. A tak poza tym to da się podpiąć w jakiś sposób końcówkę mocy do Denona x2700h? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2021 Udostępnij Napisano 20 maja 2021 Nie. Musiał byś zastosować dzielnik napięcia. Te z allegro buczą. Musiał byś zrobić samemu. My mieliśmy gdzieś takowy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryniu Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Witam, chodzi mi o Menu ekranowe denona. AVRX 2700 połączony przez hdmi eARC z sony hx90, do denona podłączone są sony blu-ray, Evobox i Nvidia Shield i na tych urządzeniach menu ekranowe denona wyświetla się normalnie. Ale jak oglądam tv nadziemną to już menu denona nie ma, tylko wyświetlacz zostaje co trochę utrudnia ustawienie preferencji. W poprzednim ampli sony było ok. Czy ktoś może wiedzieć o co chodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Musisz przełączyć źródło Denon wyświetli źródło na którymś wejściu HDMI. Nie na naziemnej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryniu Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: Musisz przełączyć źródło Denon wyświetli źródło na którymś wejściu HDMI. Nie na naziemnej. Piotr Hej, no właśnie, dlaczego nie na naziemnej? Parametry możemy mieć inne na każdym ze źródeł. Więc jak oglądam Netflix z tv z fajnym dźwiękiem i chcę np. dać ze 2+ na bufera to menu denona jest tylko na wyswietlaczu a nie na tv. Chodzi o to że jak się ogląda naziemną to tv wysyła wtedy dźwięk kanałem zwrotnym do denona i ampli nie może wtedy przesłać grafiki do tv? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszWawa Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 3 godziny temu, Kryniu napisał: Hej, no właśnie, dlaczego nie na naziemnej? Parametry możemy mieć inne na każdym ze źródeł. Więc jak oglądam Netflix z tv z fajnym dźwiękiem i chcę np. dać ze 2+ na bufera to menu denona jest tylko na wyswietlaczu a nie na tv. Chodzi o to że jak się ogląda naziemną to tv wysyła wtedy dźwięk kanałem zwrotnym do denona i ampli nie może wtedy przesłać grafiki do tv? tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Wysyła grafikę. Ale wysyła ją po HDMI więc musisz włączyć to HDMI. To wejście. Naziemna to totalnie inne źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts