JackLodz Napisano 16 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2020 Ja testowałem różne zacząłem od Melodiki 2250 potem supra clasic 2.5 następnie kabel domofonowy 8x0.5 ale najlepiej zagrał Kimber 4 i został na stałe. Jak będę miał czas to podłączę jeszcze mix na dół dam melodike a na górę Kimber 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 Co ma wnieść ta Melodika na dół skoro ma mnie basu niż Kimber? W ta strone nie kombinuj. Jak już to na odwrót. Melodika tłumiąco górę na High pasmo. A Kimber na dół. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackLodz Napisano 18 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 Dziękuję za podpowiedź. Jak będę miał chwilę to tak podłączę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackLodz Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Witam wszystkich po blisko rocznej przerwie. Czas na małe zmiany w opisanym wyżej zestawie. Co sądzicie o połączeniu tego wzmacniacza z kolumnami Magnat Signature 507? Czy zagra to bardziej szczegółowo niż z moimi Klipsche ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 (edytowany) 6 godzin temu, JackLodz napisał: Witam wszystkich po blisko rocznej przerwie. Czas na małe zmiany w opisanym wyżej zestawie. Co sądzicie o połączeniu tego wzmacniacza z kolumnami Magnat Signature 507? Czy zagra to bardziej szczegółowo niż z moimi Klipsche ? A co Ci przestało pasować albo czego Ci brakuje że postanowiłeś zmienić? Będzie łatwiej doradzić. Jestem po 2 kolejnych odsłuchach więc mogę swoje przemyślenia dołożyć co by skomplikować 😉 nieco wybór. Wspomnianych przez Ciebie akurat nie słuchałem Wg mnie Klipsche są w miarę szcEgólowe szcEgólnie w seriach 260 i 280 ale znowu co ucho to odczucie 😉 Edytowano 5 listopada 2021 przez Matt Daemon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackLodz Napisano 6 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Może osłuchały mi się te kolumny i szukam czegoś nowego. Rozważam też zmianę lam na rzecz nowych kolumn, może inne lampy wniosą to czego brakuje mi teraz. Przestrzeni i większej szczegółowości w dźwięku. Wydaje mi się, że powinienem popracować nad wysokimi dźwiękami bo na niektórych utworach jest ich za dużo i panuje taki ogólny nieporządek. Może ktoś z szanownych forumowiczów podrzuci link z lampami do Magnata. Przeczytałem cały wątek o Magnacie 780 ale tak naprawdę nie ustaliłem jakie lampy kupić . Jedni polecają Philipsa inni jakieś Rosyjskie przewinęła się też lampa Mullard. Jakie są wasze opinie w tej kwestii? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackLodz Napisano 6 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Dodam tylko,że w moim Magnacie są lampy ECC81 JJ (12AT7) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Na sąsiednim forum masz bogaty wątek: LINK . Ewentualnie wpisz w wyszukiwarce ebay ECC81 i zobaczysz ile jest propozycji. Które ci cenowo się spodobają to w google, poszukaj opinii o nich i tyle. Ja miałem Psvane 12at7 i względem fabrycznych poprawa była w każdym paśmie. Nie jakaś spektakularna, wzmacniacz nie wszedł dwie półki wyżej z brzmieniem, ale za niecałe 300zł upgrade wart realizacji. Generalnie co byś nie włożył będzie lepsze od fabrycznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts