S4Home Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Ja znam. Magnat ma1000. Też ma złagodzona delikatna górę i świetna średnicę. Ale nie ma aż takiej potęgi na dole pasma. Roksan lepiej kontroluje dół ale to jednak jaśniejsze brzmienie. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animak_88 Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 Dnia 25.11.2020 o 06:52, S4Home napisał: To czy ktoś lubi jasne brzmienie czy basowe czy jakie to indywidualne preferencje. Nie ma znaczenia jakiej muzyki słuchasz. Wszystkie 3 graja zupelnie inaczej. Heco 1000 jest ciemniejszy, basowy, bardzo rozdzielczy jeśli dołożyśz mocny wzmacniacz. Jego przeciwieństwo to Signature 507. Brzmienie jasne. Dokładne. Szybkie. Punktowe. Może być podłączone do słabszego mocowo wzmacniacza. 3050 jest po środku. Z czego z nich jest najsłabszy. Zarówno mocowo jak i klasowo. ALE, także najmniej daje od siebie. Co może się podobac. Piotr ( Heco Aurora 700 / Q Acouastic 3050i / Magnat Signature 507 / Fyne Audio F501 / polk audio signature 55e ) To tak podsumowujac, na których bedzie sie przyjemniej sluchac a) muzyki klasycznej b) elektroniczna ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 Posłuchaj i sprawdź. Ciężko jest to tak klasyfikować. Heco i Polk będą miały dużo basu. Mogą wypaść dobrze w elektronice, ale nie muszą. Zależy od preferencji. QA i Fyne zagrają bardziej uniwersalnie. Może to być plus, może to być minus. Magnat będzie najbardziej szczegółowy. Może dobrze wypaść w klasyce ale może męczyć. Nie da się tego jednoznacznie określić za Ciebie. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Zgadzam się. Ustawienie ich w hierarchii może się odbyc tylko na podstawie mojego gustu. A to nie o to chodzi przecież. Jeśli nie masz możliwości odsłuchu u Ciebie możemy zacząć od wysyłki ktoryś kolumn abyś po prostu sprawdził i dał nam punkt odniesienia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Wracając do tematu - zakupiłem Atolla IN200 Signature. Wg mnie zgrał się z Polk Audio znakomicie i brzmienie bardzo mi odpowiada. Do kompletu dokupiłem odtwarzacz Audiolab 6000N i nowe okablowanie. Może komuś się przyda jak będzie szukał sprzętu dla siebie Dzięki za wszystkie sugestie i pomoc w wyborze! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 No i super, ważne ,że Tobie się podoba. Wrzuć jeszcze fotę jak finalnie to wygląda i będzie temat kompletny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2020 Trochę się pospieszyłem z werdyktem. Jak posłuchałem więcej popowej muzyki to wyszło, że jednak jest za dużo basu- jest dudniacy i momentami przytłacza pozostałe pasma. Podejrzewam, że winny jest Audiolab. Dla pewności jednak, zanim go zwrócę, chciałem was podpytać o kwestie ustawienia kolumn. Pokój troche ponad 25m w kwadracie. Kolumny ustawilem 2,3 m od siebie i ok. 0,5 m od tylnej ściany, wisi tam cienka firanka, a przy jednej z kolumn za firanką jest kaloryfer. W związku z tym, że pokój jest w kształcie kwadratu to kolumny stoją w rogu, więc jedna kolumna ma 0,5m do ściany bocznej, a druga dużo więcej. Miejsce z którego słucham jest ok 3,5m od kolumn, kolumny lekko skręcone do środka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 @tsp Myślę, że w takiej konfiguracji ten zestaw się dusi w takim pomieszczeniu Atoll z Polk Audio. Możesz zrobić zdjęcia pokoju? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 8 minut temu, lysyrafal napisał: @tsp Myślę, że w takiej konfiguracji ten zestaw się dusi w takim pomieszczeniu Atoll z Polk Audio. Możesz zrobić zdjęcia pokoju? Za poradą kolegi Khedron kable do kolumn podpiąłem na odwrót - są teraz wpięte do górnych gniazd, a jumpery łączą dolne gniazda. Kaloryfer zakryłem tą niebieską matą i po tych zmianach jest lepiej, aczkolwiek wciąż mam wrażenie że po dłuższym słuchaniu trochę boli mnie głowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Przede wszystkim gołe ściany bez mebli i wrażenie, że jest w nim bardzo pusto i to na pewno nie pomaga. Jeszcze podkreślę, że sam zestaw mógłby nagłośnić sporo większe pomieszczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 11 minut temu, lysyrafal napisał: Przede wszystkim gołe ściany bez mebli i wrażenie, że jest w nim bardzo pusto i to na pewno nie pomaga. Jeszcze podkreślę, że sam zestaw mógłby nagłośnić sporo większe pomieszczenie. Tak to wygląda w całości. Zdaję sobie sprawę że kolumny są do sporych pomieszczeń. Wybierałem je słuchając na poprzednim wzmacniaczu i wydawały mi się dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 (edytowany) Teraz powiem, że nawet bardzo pusto akustyka wręcz fatalna. Ustawienie sprzętu w rogu też nie pomaga, a ja bym te kolumny ustawił po bokach tej komody. Edytowano 8 grudnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts