bozon_higgsa Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Cześć. Posiadam od 2 lat słuchawki AKG K550 mk3. Jeszcze do niedawna słuchawki podłączałem do laptopa Dell 7510, z którym grały bardzo dobrze. Niestety po wymianie Della na Lenovo mam wrażenie, że AKG grają znacznie "ciszej" podłączone do Lenovo (pomimo dźwięku ustawionego na max, gdzie w Dellu nigdy tego nie robiłem). Czy potrzebuję wzmacniacza słuchawkowego, czy jest to kwestia ustawień dźwięku w laptopie? Dodam tylko, że totalnie się na tym nie znam - po prostu lubię pracować ze słuchawkami na uszach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Jeśli nie możesz już podgłośnić bardziej to kup jakiś wzmacniacz typu DragonFly Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike85 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Chłopie sluchawki choć mające nawet 30Łomow i Ty napędzając to dellem uznawałem za ok.ale do czego ?słuchania muzy ?to teraz kup sobie porządny wzmak bo do tej pory wykorzystywałes 10%potencjalu słuchawek .uwierz mi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozon_higgsa Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Dzięki Panowie za odpowiedź. Nadszedł czas na kupno wzmacniacza. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Te słuchawki akurat bardzo łatwo napędzić. Ponoć da się je używać podłączone przejściówką do niektórych urządzeń pod wyjścia RCA. Z wzmacniaczem na pewno będzie głośniej i zapewne lepiej. Z mocniejszym wzmacniaczem można liczyć na więcej basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozon_higgsa Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 2 minuty temu, MobyDick napisał: Te słuchawki akurat bardzo łatwo napędzić. Ponoć da się je używać podłączone przejściówką do niektórych urządzeń pod wyjścia RCA. Z wzmacniaczem na pewno będzie głośniej i zapewne lepiej. Z mocniejszym wzmacniaczem można liczyć na więcej basu. Właśnie tym się kierowałem kupując te słuchawki - wyczytałem kiedyś nawet, że one "prawie nigdy nie potrzebują wzmacniacza", ale to chyba jednak nie do końca prawda. Zależy mi na jak najbardziej neutralnym brzmieniu - czy Fiio K3 będzie tu OK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Niestety nie znam go. Chyba każdy DAC/Amp słuchawkowy powinien dać radę jeśli chodzi o głośność. Myślę ze idealny były do nich iFi Zen. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozon_higgsa Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Możliwe, że wejdę w iFi Zen. Dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts