bozon_higgsa #1 Napisano 26 listopada 2020 Cześć. Posiadam od 2 lat słuchawki AKG K550 mk3. Jeszcze do niedawna słuchawki podłączałem do laptopa Dell 7510, z którym grały bardzo dobrze. Niestety po wymianie Della na Lenovo mam wrażenie, że AKG grają znacznie "ciszej" podłączone do Lenovo (pomimo dźwięku ustawionego na max, gdzie w Dellu nigdy tego nie robiłem). Czy potrzebuję wzmacniacza słuchawkowego, czy jest to kwestia ustawień dźwięku w laptopie? Dodam tylko, że totalnie się na tym nie znam - po prostu lubię pracować ze słuchawkami na uszach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RV1 #2 Napisano 26 listopada 2020 Jeśli nie możesz już podgłośnić bardziej to kup jakiś wzmacniacz typu DragonFly Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mike85 #3 Napisano 26 listopada 2020 Chłopie sluchawki choć mające nawet 30Łomow i Ty napędzając to dellem uznawałem za ok.ale do czego ?słuchania muzy ?to teraz kup sobie porządny wzmak bo do tej pory wykorzystywałes 10%potencjalu słuchawek .uwierz mi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bozon_higgsa #4 Napisano 26 listopada 2020 Dzięki Panowie za odpowiedź. Nadszedł czas na kupno wzmacniacza. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 26 listopada 2020 Te słuchawki akurat bardzo łatwo napędzić. Ponoć da się je używać podłączone przejściówką do niektórych urządzeń pod wyjścia RCA. Z wzmacniaczem na pewno będzie głośniej i zapewne lepiej. Z mocniejszym wzmacniaczem można liczyć na więcej basu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bozon_higgsa #6 Napisano 26 listopada 2020 2 minuty temu, MobyDick napisał: Te słuchawki akurat bardzo łatwo napędzić. Ponoć da się je używać podłączone przejściówką do niektórych urządzeń pod wyjścia RCA. Z wzmacniaczem na pewno będzie głośniej i zapewne lepiej. Z mocniejszym wzmacniaczem można liczyć na więcej basu. Właśnie tym się kierowałem kupując te słuchawki - wyczytałem kiedyś nawet, że one "prawie nigdy nie potrzebują wzmacniacza", ale to chyba jednak nie do końca prawda. Zależy mi na jak najbardziej neutralnym brzmieniu - czy Fiio K3 będzie tu OK? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #7 Napisano 26 listopada 2020 Niestety nie znam go. Chyba każdy DAC/Amp słuchawkowy powinien dać radę jeśli chodzi o głośność. Myślę ze idealny były do nich iFi Zen. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bozon_higgsa #8 Napisano 26 listopada 2020 Możliwe, że wejdę w iFi Zen. Dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach