Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Proszę o pomoc, mianowicie słyszałem o pewnych modyfikacjach do modelu ATH AD500x.
Ponoć pady są za płytkie i można coś z tym zrobić, znacząco wpływając na akustykę oraz na wygodę użytkowania (nie będą się ześlizgiwały).
Co mam dokupić, a następnie zrobić, aby to poprawić?

Edytowano przez RV1
Napisano

Na ali znajdziesz całe masy różnych padów do słuchawek, w różnych rozmiarach i różnego rodzaju. Być może takie które są pokryte welurem na powierzchni styku z głowa będą mniej śliskie. Ja nie mam z tym doświadczenia, bo raczej naczekam na zbyt małe słuchawki :)  na mnie.

Napisano
1 godzinę temu, MobyDick napisał:

Na ali znajdziesz całe masy różnych padów do słuchawek, w różnych rozmiarach i różnego rodzaju. Być może takie które są pokryte welurem na powierzchni styku z głowa będą mniej śliskie. Ja nie mam z tym doświadczenia, bo raczej naczekam na zbyt małe słuchawki :)  na mnie.

To znaczy pady są ok, ale czytałem, że można dać gąbkę pod nie co poprawi akustykę i przez to nie będą się ześlizgiwały (bo będą dalej od ucha). Nie wiem tylko jaka to gąbka. One same w sobie nie są takie śliskie, po prostu są to słuchawki dość spore, ale muszla+pad jest płytki. 
Wiesz może o jaki rodzaj gąbki może chodzić? I gdzie taką kupię?

Ewentualnie zmiana padów na ali, ale te są mega spoko jakościowo, tylko płycizna

Napisano

To poradzę Ci użycie gąbki poliuretanowej, jaką można spotkać czasem w niektórych opakowaniach. Należy wyciąć paski takiej szerokości  aby ukryły się pod padami na długości kilku cm, do podłożenia w rejon gdzie znajdują się najbardziej oddalone od głowy części małżowiny usznej. Czyli rejon tył i nad uchem. Wtedy robi się więcej miejsca w padach. Od biedy można użyć płatków kosmetycznych lub waty. Reszta ( jeśli chodzi o szczegóły ) to kwestia eksperymentów.