Leszekaudio #1 Napisano 10 grudnia 2020 Witajcie , posiadam wiekowe już kino domowe amplituner Yamaha htr3064 , kolumny onyx 100 prism oraz odtwarzacz cd denon 600ne. Kiedyś oglądało sie na tym duzo filmów , obecnie sprzęt wykorzystuje 100% tylko do słuchania muzyki (rock, metal) w pomieszczeniu 50m2. Chciałbym wymienić istniejące kolumny i pójść w stereo. Przemawiają do mnie kolumny Pylon pearl 27 , wiele o nich czytałem , słyszałem na żywo i mieszczą sie w budzecie którym dysponuję. Jestem laikiem w tych sprawach stąd moje pytanie brzmi - Czy amplituner yamahy , który posiadam , nie jest za słaby na te kolumny? Czytalem trochę o doborze kolumn i wzmacniaczy ale nie jestem pewien czy takie połączenie jest dobre . Moc amplitunera na wyjsciu to 8;ohm a kolumny pylona 4 . Wyczytalem ze takie połączenie nie jest dobre Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 10 grudnia 2020 Jedno i drugie jest do wymiany. Ta elektronika nie zagra w stereo a do 50m Pylon 27 mogą być wciąż za małe. Musisz to wszystko sprzedać. o ile się uda i celować w sprzęt uzywany większy. Wzmak: Denon PMA 560 / 860 / Yamaha AX 700 + Mission M35i czy Klipsch F3 Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #3 Napisano 10 grudnia 2020 11 godzin temu, Leszekaudio napisał: Moc amplitunera na wyjsciu to 8;ohm a kolumny pylona 4 . Wyczytalem ze takie połączenie nie jest dobre Dobrze wyczytałeś i przy większych poziomach głośności amplituner może się wyłączać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach