Tomasz S. Napisano 11 stycznia Udostępnij Napisano 11 stycznia @Alighieri fajne są te nowe obudowy od AP. Spoko,że jest tez triger, żeby wybudzić wzmacniacz ale zastanawiam się, czy wzmacniacz też potrafi się " uspić " nieużywany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alighieri Napisano 11 stycznia Udostępnij Napisano 11 stycznia (edytowany) @Tomasz S. Mam to samo zdanie, poprzednie, obudowy były bezsensownie duże. Te są bardziej kompaktowe / praktyczne + komplet wejść (XLR / RCA) + ceny. Ciekawy jest tez fakt, ze jeden jest na 3e Audio PFFB a pozostałe na NCORE. Edytowano 11 stycznia przez Alighieri Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 11 stycznia Udostępnij Napisano 11 stycznia (edytowany) A mnie ciekawi jaki preamp do tych końcówek zastosować? DAC z regulacją głośności? czy typowe pre lampowe? drabinka? Edytowano 11 stycznia przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia 13 godzin temu, Alighieri napisał: Ciekawy jest tez fakt, ze jeden jest na 3e Audio PFFB a pozostałe na NCORE. Mają cały wachlarz : Purifi, Ncore, Nilai itd. Oni to składają. 11 godzin temu, RLC2 napisał: A mnie ciekawi jaki preamp do tych końcówek zastosować? DAC z regulacją głośności? czy typowe pre lampowe? drabinka? A to już chyba indywidualnie według potrzeb. Ja czekam chyba na Wiim Ultra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia 33 minuty temu, Tomasz S. napisał: Ja czekam chyba na Wiim Ultra. To chyba sobie poczekasz? Wiadomo kiedy ma się pojawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alighieri Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia 2 godziny temu, Tomasz S. napisał: Mają cały wachlarz : Purifi, Ncore, Nilai itd. Oni to składają. To jest oczywiste. Ja napisałem tylko, ze ciekawe jest, ze tylko jeden nowy jest na 3e Audio PFFB. Może testują sprzedaż, cena niższa od NCORE o EUR 50, przy podobnych parametrach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia 4 godziny temu, RLC2 napisał: To chyba sobie poczekasz? Wiadomo kiedy ma się pojawić? Podobno 2 kwartał tego roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia (edytowany) Gdzie można o nowym Wiimie poczytać? Są już jakieś informację w sieci? Edytowano 12 stycznia przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 stycznia Udostępnij Napisano 12 stycznia Tylko na forum Wiim. Póki co to potwierdzone jest tylko ta lista: Here are the upgraded features of the WiiM Ultra. - USB out - USB media server - Sub out - HDMI ARC - Wi-Fi 6/BT LE audio - A display - Integrated power supply - Phono input 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia (edytowany) SMSL A50 PRO - 420 zł https://amzn.eu/d/5V570AX Ma HDMI ARC, DAC i jest oparty o 2* Infineon 1270 Product typeAmplifier Amplifier typeClass D Amplification chipInfineon MA12070P Inputs1x USB-C 1x HDMI ARC 1x Optical Toslink 1x AUX jack 3.5mm Bluetooth OutputsSpeaker terminals 1x Passive subwoofer output Output power2x 70W @ 4 ohm + 100W @ 2 ohm (subwoofer) Frequency response20Hz-20KHz Bass and treble gain-5dB/+5dB THD+N0.013% Channel separation-94dB (1KHz) Input sensitivity-10dB SNR102 dB General Supply voltage12-24V DC Energy consumption36W Standby power consumption<0.5W Dimensions134 x 33 x 103mm Weight0.3kg Package1x SMSL A50 PRO amplifier 1x USB-A to USB-C cable 1x HDMI cable 1x Bluetooth antenna 1x IR remote control 1x Power adapter Edytowano 23 kwietnia przez Tomasz S. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia Lista potwierdzonych funkcjonalności w WiiM'ie Ultra - myślę, że bardziej "tradycyjni" producenci mogą mieć twardy orzech do zgryzienia. As with the Wiim Amp, the Wiim Ultra is clad in an aluminum shell Hi-res streaming capabilities, advanced room correction, and smart home integration Dedicated phono input with ground connector HDMI ARC input Front-mounted volume/play-pause control Front-mounted 3.5mm headphone jack Optical in/out Analog line-in/out Coaxial out Subwoofer out USB-A for media playback Ethernet 12-volt trigger for connected amp 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia Tylko to player jest raczej a nie kompaktowy wzmacniacz. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia (edytowany) @pavello ja na niego czekam, chociaż to nie wzmacniacz mam nadzieję, że cena będzie dobra. Wolałbym co prawda,żeby zamiast dotykowego ekranu był po prostu większy. Edytowano 23 kwietnia przez Tomasz S. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia (edytowany) 54 minuty temu, Chmarski napisał: Tylko to player jest raczej a nie kompaktowy wzmacniacz. O dzięki - nie zauważyłem - to więc chyba zły wątek, za co przepraszam Tak czy tak wydaje, mi się że to może być killerski produkt. Dla dużej ilości użytkowników korekcja akustyki pomieszczenia może być mega ficzerem Edytowano 23 kwietnia przez pavello Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Na razie Wiim robił produkty dobre, Trafiające w rynek. Zobaczymy tutaj. Ale nie ten wątek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja (edytowany) SMSL wypuszcza owego malucha A200 - 269 USD / EURO Jest na amazonie za 1054 zł ale z terminem dostawy na połowę czerwca https://amzn.eu/d/iOjy8cF Edytowano 23 maja przez Tomasz S. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja Fajny bajer z tym wychyłowymi wskaźnikami, brzmieniowo będzie prawdopodobnie to samo co al200 czy a300. Poczekam aż trafi na Amazon i chętnie sprawdzę😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 23 maja Udostępnij Napisano 23 maja 2 minuty temu, Maciej H napisał: al200 czy a300 I tak i nie AL200 czy A300 są oparte o jeden mocniejszy Infineon MA5332MS ten A200 o 2 MA1270 o mniejszej mocy. W jednym i drugim przypadku to fajne wzmacniacze powstają na tych chipach ( mam Toppinga MX5 i SMSL A300 też ). Mnie też interesuje jak HDMI się będzie sprawowało i czy CEC jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 maja Udostępnij Napisano 24 maja Wygląda spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 maja Udostępnij Napisano 29 maja (edytowany) Nowy Wiim .... a nie sorry to Marantz M1 https://pl.horn.eu/pl/PL/MARKI/MARANTZ/MODEL_M/MODEL_M1?s1=1 wyjście 2.1-kanałowe umożliwia podłączenie głośników i subwoofera wysoka moc 100 W na kanał i krystaliczna czystość dźwięku przełączana, cyfrowa topologia wzmacniacza end-to-end zwiększona wydajność dzięki technologii Marantz Musical Digital Filtering (MMDF) bezproblemowe strumieniowanie dzięki wbudowanemu HEOS®, WiFi, AirPlay 2, Spotify Connect optyczne wejścia audio Toslink i cyfrowe wejścia audio HDMI eARC cyfrowe dekodowanie z Dolby Digital+ Sound Master dostrojony, zaprojektowany i zbudowany przez Shirakawa Audio Works w Japonii niewielkie rozmiary, możliwość montażu w szafie rack, wysokiej klasy materiały i wyrafinowane wzornictwo przemysłowe Marantz 1 para analogowych wejść audio RCA z pozłacanymi mosiężnymi zaciskami wymiary produktu: 217 x 84 x 239 mm waga netto: 2,20 kg Edytowano 29 maja przez Tomasz S. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca (edytowany) Fajna strona gość testuję różne marki nie brak SMSL, Topping oraz innych chińskich urządzeń 😉 Nawet w telefonie można włączyć polskie napisy polecam. Edytowano 2 lipca przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 6 godzin temu, RLC2 napisał: Fajna strona gość testuję różne marki nie brak SMSL, Topping oraz innych chińskich urządzeń 😉 Nawet w telefonie można włączyć polskie napisy polecam. Nie wiem jaki macie odbiór tego u siebie ale u mnie na laptopie i słuchawkach to sypie góra niemiłosiernie. Jest taki serb ma swój kanał na Yuotube on tez lubi testować te wszystkie urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Nie wiem jaki macie odbiór tego u siebie ale u mnie na laptopie i słuchawkach to sypie góra niemiłosiernie. Kto to mówi Ten który nigdy nie karze sugerować się filmikami z YT 😉 Nie chodź o dźwięk chodzi o sprzęty jakie testuję ten gość z linku powyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Dnia 2.07.2024 o 20:49, RLC2 napisał: Kto to mówi Ten który nigdy nie karze sugerować się filmikami z YT 😉 I dalej tak twierdzę To tylko luźna dygresja. Mówie jak to gra na filmie a nie jak gra ten sprzet. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts