lysy Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Myślę, że to będzie rozsądne rozwiązanie w tej sytuacji czyli jak będziesz słuchał przy biurku a pieniądze się nie stracą. Słuchawki plus ewentualnie jakiś wzmacniacz słuchawkowy, a gdy skończy się epidemia kupić coś lepszego do salonu i będzie gitara. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piotr Stankiewicz Napisano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 47 minut temu, lysyrafal napisał: Myślę, że to będzie rozsądne rozwiązanie w tej sytuacji czyli jak będziesz słuchał przy biurku a pieniądze się nie stracą. Słuchawki plus ewentualnie jakiś wzmacniacz słuchawkowy, a gdy skończy się epidemia kupić coś lepszego do salonu i będzie gitara. A co mogę kupić ze słuchawek, nie znam się na tym. Słyszałem o jakimś STAX ale to chyba daleko do mojej kategorii cenowej? Takie same wymagania, głównie muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Przede wszystkim podaj budżet jaki chcesz przeznaczyć na słuchawki. Niestety nie mam dużego doświadczenia w tym zakresie, ale może koledzy coś konkretnego doradzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piotr Stankiewicz Napisano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 11 godzin temu, lysyrafal napisał: Przede wszystkim podaj budżet jaki chcesz przeznaczyć na słuchawki. Niestety nie mam dużego doświadczenia w tym zakresie, ale może koledzy coś konkretnego doradzą. Nie wiem, czy za 2-3 tys. dostanę wypasione słuchawki, potencjalnie ze wzmacniaczem? Raczej tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 27 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 (edytowany) Obecnie korzystam ze słuchawek Denon AH-D1200 do których nie potrzebuję wzmacniacza ponieważ mają niską impedancję. Podłączone są one do laptopa i muszę przyznać, że grają bardzo głośno a po wygrzaniu pokazały swoje prawdziwe oblicze. Są poprawnie wykonane i nie trzeszczą a wygłuszenie ich jest na średnim poziomie oraz dobrze leżą na głowie bez ucisku. W tym budżecie jaki chcesz przeznaczyć na słuchawki masz model Denon AH-D5200 też z niską impedancją, a wykonanie to już znacznie wyższa półka. Edytowano 27 grudnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piotr Stankiewicz Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) Jak rozumiem, teraz w salonie audio nie da się przetestować słuchawek? A z reszta wrócę do tematu po pandemii, a teraz zastanowię się na 5.1 do kina domowego. (Może tez po pandemii) Edytowano 28 grudnia 2020 przez Michał Piotr Stankiewicz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Z tego co mi wiadomo to salony są otwarte tylko chyba w galeriach sklepy z takim sprzętem są zamknięte. Proszę salon w Twoim mieście: https://m.sklep.rms.pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piotr Stankiewicz Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Znam ten sklep. Byłem też w sklepie top hifi w warszawie, ale nie pozwolili mi dotykać słuchawek, coś o sprzedawaniu towaru, którego nie mogą zdezynfekować, a muszą zdezynfekować przed sprzedażą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) 6 godzin temu, Michał Piotr Stankiewicz napisał: Jak rozumiem, teraz w salonie audio nie da się przetestować słuchawek? 3 minuty temu, Michał Piotr Stankiewicz napisał: nie pozwolili mi dotykać słuchawek, coś o sprzedawaniu towaru, którego nie mogą zdezynfekować, a muszą zdezynfekować przed sprzedażą. Ponieważ nie zapowiada się by obecna sytuacja powróciła do "normalnosci" w najblizszym czasie pytanie zatem jak przeciętny klient ma wybrac dźwięk? Na podstawie opini "znawców"? Skoro nie może sam ocenić? Edytowano 28 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piotr Stankiewicz Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 4 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: pytanie zatem jak przeciętny klient ma wybrac dźwięk? Na podstawie opini "znawców"? Skoro nie może sam ocenić? Nie mam pojęcia. Poczekam może sobie do lipca, a pokożystam na razie z tego co mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Liczysz ze w lipcu bedzie po wszystkim? My bez masek, pleksy z kas zerwane a ludzie beda sie wymieniać sluchawkami w sklepie? Nie Sądzę!!! I to w dużo dalszej odległości czasu niz lipiec! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piotr Stankiewicz Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Nadzieję zawsze można mieć. Szkoda wydać duże pieniądze na słuchawki i nie wiedzieć jak grają. Głośników nie traba dotykać, by je przetestować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 9 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Liczysz ze w lipcu bedzie po wszystkim? My bez masek, pleksy z kas zerwane a ludzie beda sie wymieniać sluchawkami w sklepie? Nie Sądzę!!! I to w dużo dalszej odległości czasu niz lipiec! Ja ogólnie z wirusem czy bez, nie jestem zwolennikiem wymieniania się sluchawkami. Nigdy nie wiadomo co ktoś ma... Hmmm... za uszami 😉. A tak poważnie to wg mnie słuchawki to taki dość intymny przedmiot, dlatego jakoś tak z dystansem podchodzę np do wystawy słuchawek na AVS i nie miałbym nic przeciwko gdyby po każdym słuchającym, dezynfekowano je 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 @Michał Piotr Stankiewicz Tak masz całkowitą rację nic w ciemno zawsze to podkreślamy. Ewentualnie możesz zamówić przez internet i masz 14-dni na zwrot. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piotr Stankiewicz Napisano 16 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2021 Przemyślałem to miejsce i jest ono bez sensu, będę raczej kierował się w stronę słuchawek lub przemeblowania, tak będzie najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts