Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,

Przymierzam się do zakupu kolumn Monitor audio i zastanawiam się które zagrają lepiej. MA silver 500 (nowe) czy MA platinum 100 ( seria druga, ale używane) oba Monitory będą spięte z basem np. SVS SB-16. Wszystko zagra w salonie ok 30mkw.

Dodatkowo system będzie wyposażony w Dolby Atmos jako tyły i Atmosy mam już kupione 4x Focal Dome Flax. Głównie zestaw będzie odtwarzany w 2.1 ok 80%, a 20% to kino domowe. Czy odpowiednim będzie zasilenie całego zestawu Arcam Avr10? Zależy mi całkowicie na minimalizmie w związku z brakiem miejsca.  Muzyka odtwarzana to głównie Techno, Hip-hop i po prostu radio.

Czy ma ktoś z kolegów podobne doświadczenie lub jest w stanie w miarę rzetelnie doradzić? Inne głośniki/modele nie wchodzą w grę.

Pozdrawiam,

Edytowano przez Łukaszfro
Rozwinięcie myśli
Napisano

Nie wiem jak grają Platinum, ale jednak to już właściwie zaczyna się Hi-End, więc teoretycznie takie Silvery nie powinny mieć podejścia. Zwłaszcza, że masz suba, więc dociążenie powinno być z nim już na rozsądnym poziomie.