Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam.

Zamierzam kupić gramofon, wybór padł na Audio Technica AT-LPW30TK. Wiem, że ma wbudowany przedwzmacniacz. Nie posiadam rozbudowanego sprzętu audio w domu, żadnych kolumn, wieży stereo itp. Dysponuję głośnikiem BOSE Soundlink10, ma wejście audio -port AUX.

Czy na dobry początek, będzie to działać jeśli podłączę kablem 2xczincz-mini_jack gramofon do głośnika bose?

W przyszłości planuję kupić zewnętrzny przedwzmacniacz, coś typu NANO LP-1 https://www.tophifi.pl/gramofony/przedwzmacniacze-gramofonowe/real-cable-nano-lp-1.html

Tylko nadal nie wiem, czego mi będzie brakować, żeby grało. Mam dwie przyzwoicie grające i  działające kolumny od starej rozwalonej wieży. Ale ich przecież nie podepnę pod ten wzmacniacz, prawda? Szukam po googlach i nie znajduje, jak to się podłącza, a od strony technicznej nie ogarniam. A nie chcę iść w grube pieniądze.

Jeśli ktoś pomoże, naprowadzi - bardzo dziękuję

Edytowano przez MichuWu
Napisano (edytowany)

@MichuWu  poczytaj w dziale analog, dużo jest o gramofonach.

Dla mnie gramofon musi być bez przedwzmacniacza, portów USB i innych bajerów, bo dla mnie nie jest to gramofon, tylko odtwarzacz płyt winylowych. 😁

Gramofon musi mieć możliwość kalibracji oraz wymienny headshell.

A przedwzmacniacz gramofonowy mam zewnętrzny.😁

Pozdrawiam

Edytowano przez 1Ender