MichuWu Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 (edytowany) Witam. Zamierzam kupić gramofon, wybór padł na Audio Technica AT-LPW30TK. Wiem, że ma wbudowany przedwzmacniacz. Nie posiadam rozbudowanego sprzętu audio w domu, żadnych kolumn, wieży stereo itp. Dysponuję głośnikiem BOSE Soundlink10, ma wejście audio -port AUX. Czy na dobry początek, będzie to działać jeśli podłączę kablem 2xczincz-mini_jack gramofon do głośnika bose? W przyszłości planuję kupić zewnętrzny przedwzmacniacz, coś typu NANO LP-1 https://www.tophifi.pl/gramofony/przedwzmacniacze-gramofonowe/real-cable-nano-lp-1.html Tylko nadal nie wiem, czego mi będzie brakować, żeby grało. Mam dwie przyzwoicie grające i działające kolumny od starej rozwalonej wieży. Ale ich przecież nie podepnę pod ten wzmacniacz, prawda? Szukam po googlach i nie znajduje, jak to się podłącza, a od strony technicznej nie ogarniam. A nie chcę iść w grube pieniądze. Jeśli ktoś pomoże, naprowadzi - bardzo dziękuję Edytowano 9 stycznia 2021 przez MichuWu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 a po cholerę ci gramofon w takiej sytuacji ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Też się zastanawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichuWu Napisano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 No i dziękuję bardzo za odpowiedź 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 (edytowany) @MichuWu poczytaj w dziale analog, dużo jest o gramofonach. Dla mnie gramofon musi być bez przedwzmacniacza, portów USB i innych bajerów, bo dla mnie nie jest to gramofon, tylko odtwarzacz płyt winylowych. 😁 Gramofon musi mieć możliwość kalibracji oraz wymienny headshell. A przedwzmacniacz gramofonowy mam zewnętrzny.😁 Pozdrawiam Edytowano 10 stycznia 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts