Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień Dobry

To mój pierwszy temat więc wypadłoby się przedstawić - jestem Tomek, miło mi tu zagościć na tym forum.

Chciałbym prosić was o pomoc w doborze głóśników do amplitunera.
Mój aktualny zestaw to Harman/Kardon AVR 161S + Harman/Kardon HKTS 9. Moim celem jest wymiana amplitunera na DENON AVR-X2700H oraz dokupienie dwóch głośników do nich które będą współgrały z tymi co już są aktualnie. 

Budżet: Rozważę każda opcje, lecz celowałbym w coś relatywnie tańszego w stosunku do jakości, nie zależy mi na drogim sprzęcie - jakość HKTS 9 mi odpowiada.

Miałbym jeszcze pytanie odnośnie umiejscowenia dwóch dodatkowych głośników. Załączam obrazek poglądowy z dwoma propozycjami - co wy o tym uważacie?
Zdaję sobie sprawę że propozycja nr 2 jest "standardem" ale moje pytanie czy propozycja nr 1 na umiejscowenie głośników byłaby bardzo krzywdząca? Zależy mi na numer 1 z podowdu "mniejszej plątaniny kabli". Dodatkowo propozycja nr1 zakłada że głośniki będą wyżej, prawie pod sufitem (na wysokości 2-2.5m).

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź! 

Podglad.png

Napisano

Propozycja 1 to "dalsze fronty" + umiejscowione wyżej - interesuje mnie czy takie rozwiązanie w ogóle ma sens.

Z głośnikami to zdecydowałem dokupić H/K HKTS 9 używane bo znalazłem - jak zdecyduje się zmienić zestaw - to zdecydowanie tu zajrzę :). 
A tak z ciekawości - jaki polecalibyście zestaw głośników 5.1 / 7.1 jakościowo lepszy od Harman Kardon do wspomnianego wyżej amplitunera? Budżet do 3000-5000 zł. 

Napisano

Nie ma czegoś takiego jak dalsze fronty.

18 godzin temu, Tom Bombardil napisał:

A tak z ciekawości - jaki polecalibyście zestaw głośników 5.1 / 7.1 jakościowo lepszy od Harman Kardon do wspomnianego wyżej amplitunera? Budżet do 3000-5000 zł. 

No nie będzie to trudne. Zwłaszcza przy kolumnach "drewnianych" większych paczkach.

Zaryzykuje. Wszystkie w tej cenie :)

Piotr