Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Moje uszanowanie,

Mój Marantz m-cr511 niespodziewanie zakończył swój żywot. Było tanio i szybko się skończyło. Teraz szukam czegoś, czym wypełnię lukę. Moje doświadczenia audio to raczej amatorka, bardziej interesuję się muzyką niż sprzętem więc lubię konkrety a nie onanizm sprzętowy ;) 

Fakty: z dźwięku mojego zestawu byłem zadowolony, grał z Dali Spektor 2 z Tidala HiFi. Kolumny będą na bank wymienione, ale w ciągu roku przeprowadzałem się dwa razy i dopóki nie osiądę na stałe to ich nie ruszam. Słucham bardzo szerokiego przekroju muzyki, Michael Jackson, Led Zeppelin, Hans Zimmer, Miles Davis. 

Budżet: max 4-4,5 tys., najlepiej ze streamerem. Tutaj myślałem o Yamaha Musiccast Wxad-10 , Triangle AIO C, lub chętnie posłucham rady na temat budżetowych streamerów. Apka ma działać na iOS i grany będzie raczej tylko Tidal. 

Czego oczekuję: miałem odczucie, że mój wzmak grał ciepło i żywo oddaje wokal Michaela :D Być może nie słuchałem innego sprzętu i to błędne wrażenie. Zależy mi, żeby to grało lepiej niż mój ś.p. Marantz, bo skoro już kupować to lepsze. 

Myślałem, żeby w ciemno kupić jakiegoś Marantz'a/Nada/Cambridge do 2 tysi, dokupić streamer i zapomnieć o temacie, ale będę bardzo wdzięczny za rady mądrzejszych :) 

Z góry dziękuję

Kuba 

Napisano

Dyskusja jest tak burzliwa, że sam wrzucę kilka modeli ;)

Marantz pm7005n (nieco przekracza budżet, ale da się naciągnąć).

Marantz PM6007 + streamer. 

Marantz NR1200

Jakaś Yamaha może? Nigdy specjalnie nie byłem przekonany. 

Cyrus one? (tutaj jedyna obawa taka, że ja lubię czasem sobie dodać/zdjąć basu czy wysokich, a w Cyrusie brak regulacji).

Może NAD C326 BEE  lub C368? 

Gdyby udało się wybrać ze 2-3 modele to bym sobie mógł pojechać na odsłuch, mając na liście 10 strzelonych w ciemno to nieco bez sensu bo zgłupieję. 

Napisano

Cześć, 

a może spójrz na Audiolaba 6000A Play, myślę że może dobrze zagrać z Dali, które posiadasz. Masz tam dobry wzmacniacz, funkcje streamera. W przyszłości za sprawą zmiany kolumn będziesz mógł pójść jeszcze wyżej z jakością. 

Pozdrawiam,

Michał

Napisano
2 godziny temu, Na Temat Audio napisał:

Cześć, 

a może spójrz na Audiolaba 6000A Play, myślę że może dobrze zagrać z Dali, które posiadasz. Masz tam dobry wzmacniacz, funkcje streamera. W przyszłości za sprawą zmiany kolumn będziesz mógł pójść jeszcze wyżej z jakością. 

Pozdrawiam,

Michał

Dzięki, brałem pod uwagę, ale ciężko mi było zasięgnąć informacji na temat Audiolaba. Są różne testy, którym nie ufam do końca. 

Napisano
49 minut temu, PanZajac napisał:

Dzięki, brałem pod uwagę, ale ciężko mi było zasięgnąć informacji na temat Audiolaba. Są różne testy, którym nie ufam do końca. 

Jest bardzo rozległy test Audiolab 6000A Play w Stereolife (https://www.stereolife.pl/archiwum/testy/systemy-stereo/4659-audiolab-6000a-play), ale najlepiej po prostu posłuchać i przekonać się na własne uszy. Przecież możesz wypożyczyć i sprawdzić, przetestować we własnym systemie. Zapraszam.