Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Czołem! 

Będąc kompletnie zielonym w temacie, potrzebuje pomocy w wyborze zestawu 2.0 do salonu. Pokój około 20m, około 3metrow odległości od głośników. Jestem zdecydowany na zestaw 2 kolumn podłogowych plus amplituner, budżet około 4k PLN. 

Po wstępnym zapoznaniu się z tematem myślę o zestwie: yamaha rn500 + polk audio s55e 

Czy taki zestaw dobrze zagra ze sobą? Czy takie kolumny nadają się do salonu? Pomóżcie :)

Zastanawiam się też nad marka Kef bo widzę o niej dużo dobrych opinii. Ale chyba za ok 2k nie znajdę pary dobrej.. 

Edytowano przez Franciszek O
Napisano

Wydaje mi się, że znacznie ciekawszą opcją będzie zestaw oparty na najnowszym amplitunerze sieciowym Yamaha R-N602 w połączeniu z bardzo dobrymi polskimi kolumnami Pylon Audio Pearl 25. Niestety w podanym budżecie nie zbudujemy systemu na bazie kolumn Kef.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Napisano (edytowany)

Zdecydowałem się na wzmacniacz yamaha A-S501 plus pearl 27. 

W domyśle jest to zestaw pod smart tv połączony optykiem. Ale zacząłem się zastanawiać jak najlepiej będzie podpiąć słuchawki.  

Do teraz używałem karty dźwiękowej/dac(?) Sound blaster g6 wpiętej do pc  razem z  słuchawkami dt990 pro. 

I teraz pytanie czy jest sens  spinać razem  yamahe z tym g6 i potem w niego  słuchawki, czy nie warto w ogóle  tego łączyć i po prostu lepiej wpiąć słuchawki bezpośrednio do wzmacniacza. 

Edytowano przez Franciszek O