Maciek Olejniczak Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Witam. Po dziesiątkach tanich słuchawek postanowiłem kupić sobie coś lepszego. Mały research i do tych 600zł znalazłem Philps Fidelio X2HR z dość pozytywnymi recenzjami w sieci + podobają mi się wizualnie (nie hejtować, wygląd też ma znaczenie :P). Teraz pytanie, czy tego typu słuchawki uda się używać bez wzmacniacza? W założeniu mają być podłączane do konsol (Series X, Switch), smartfona (Galaxy S10) itd. Czy słuchawki z Impedancją 30 omów uda się napędzić bez wzmacniacza? Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 udac sie uda - zagraja . lecz tylko po podłaczeniu pod wzmacniacz , najlepiej kl A , pokaza swoj potencjał,.......... o zródle nie wspomne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Tak, te słuchawki da radę używać bez dodatkowego wzmacniacza. Jednak jeśli podłączysz do nich wzmacniacz słuchawkowy, to przekonasz się ile traci się bez niego. Są czyste wzmacniacze analogowe i je można podłączyć do wyjść analogowych dowolnego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Philps Fidelio X2HR to bardzo dobry wybór i oczywiście zagrają bez dodatkowego wzmacniacz ale nie pokażą w takim przypadku na co je stać. W przyszłości możesz pomyśleć nad wzmacniaczem pod nie takim jak iFi Audio Hip DAC czy Topping Nx4 DSD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts