Skocz do zawartości

Amplituner do zestawu kolumn Jamo S809, S801 i S81 CEN

Phooghiex

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Przede wszystkim chciałbym Wam wszystkim bardzo podziękować, za okazaną mi pomoc. Sprzęt zakupiony został po konsultacji z Wami, a ja nie jestem specjalistą w tej "dziedzinie", a chciałbym wykorzystać maksymalnie możliwości sprzętów które posiadam.

Wracając do tematu: W ust. TV zmieniłem na Pass Through. I mój AVR wyświetlił mi D ATOMS podczas oglądania meczu , o którym chcę już zapomnieć. Nie posiadam odpowiedniej ilości głośników aby w  D ATOMS odsłuchiwać. Ale to jakby pokazuje mi że mój TV ma eARC a nie sam ARC (jak wskazuje naklejka na TV) bo z definicji ten drugi nie przesyła sygnału w  D ATOMS chyba że coś mylę to mnie proszę poprawić. 

I Tak Piotrze, oglądając Netflixa AVR pokazuje mi DD + D Sur.

ps. Widzę, że jeszcze długa droga przede mną :)

• 4 months later...
  • 3 years later...

Witam,

Po długim czasie , nieobecności na forum , wracam bo mam kłopot.

Mój SBL się rozłącza nie wiem jak to ująć w słowach. Czasem gra czasem jest cisza , zamieniłem lewy z prawym i jest ta sama sytuacji tzn. SBL nie zawsze działa. Czasem słychać takie trzaski jakby membrana była uszkodzona no ale tak jak pisałem wyżej zamiana kolumn nie przyniosła jednoznacznej odpowiedzi.

Jak mogę jeszcze sprawdzić czy jest to problem przewodu czy może końcówki w moim AVR-X2700h

To nie zamieniaj kolumn, tylko zamień lewy kanał z prawym w ampli. Jeśli nadal lewa strona (grająca prawy kanał) będzie wariować, powodem będzie okablowanie (lub wtyczki). Ale jeśli po zamianie prawa strona (grająca lewy kanał) zacznie grać źle, to źródłem usterki będzie ampli.

Edytowano przez Butler