Paweł Pawlik Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 W dosyć krótkim czasie zepsuł się u mnie najpierw pilot CD9 a potem SR8 (do C565 oraz do C356). Szczególnie tego drugiego mi szkoda bo obsługiwał obydwa urządzenia. Czy to typowe że piloty NAD się psują? Czy piloty są naprawialne w serwisie i czy jest sens je naprawiać biorąc pod uwagę koszty? A może lepiej od razu rozglądać się za zamiennikiem? Jeśli tak to może ktoś byłby w stanie coś polecić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Dzięki za odpowiedź. Pewnie skończy się na zamienniku. Obawiam się jednak, że zamiennik nie ogarnie dwóch urządzeń tak jak to robi SR8 (nie bardzo widzę opcję dla Device Selector na tych oferowanych zamiennikach) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 SOLVED Zadzwoniłem do serwisu. Miły Pan poinformował, że pilotów się nie naprawia i że SR8 można kupić za 140 PLN w serwisie Poradził też rzecz z pozoru oczywistą - podrapać czymś ostrym styki od baterii bo śniedzieją (najwyraźniej zrobione są z mało audiofilskiego materiału ;)) no i faktycznie - jeden z pilotów udało mi się ożywić. Z drugim jeszcze walczę ale nawet jeden działający już rozwiązuje mój problem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 (edytowany) Dnia 1.03.2021 o 14:21, Paweł Pawlik napisał: SOLVED Zadzwoniłem do serwisu. Miły Pan poinformował, że pilotów się nie naprawia i że SR8 można kupić za 140 PLN w serwisie Poradził też rzecz z pozoru oczywistą - podrapać czymś ostrym styki od baterii bo śniedzieją (najwyraźniej zrobione są z mało audiofilskiego materiału ;)) no i faktycznie - jeden z pilotów udało mi się ożywić. Z drugim jeszcze walczę ale nawet jeden działający już rozwiązuje mój problem W którym serwisie zaoferowali Ci tego pilota w cenie ponizej 200 zl? Edytowano 23 stycznia 2023 przez siwmad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 24 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 14 godzin temu, siwmad napisał: W którym serwisie zaoferowali Ci tego pilota w cenie ponizej 200 zl? Zwróć uwagę że to było 2 lata temu. Pewnie teraz będzie drożej. Co do serwisu to o ile dobrze pamiętam był to serwis Audioklanu w Markach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts