Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

W dosyć krótkim czasie zepsuł się u mnie najpierw pilot CD9 a potem SR8 (do C565 oraz do C356). Szczególnie tego drugiego mi szkoda bo obsługiwał obydwa urządzenia.

Czy to typowe że piloty NAD się psują?

Czy piloty są naprawialne w serwisie i czy jest sens je naprawiać biorąc pod uwagę koszty?

A może lepiej od razu rozglądać się za zamiennikiem? Jeśli tak to może ktoś byłby w stanie coś polecić.

Napisano

SOLVED

Zadzwoniłem do serwisu. Miły Pan poinformował, że pilotów się nie naprawia i że SR8 można kupić za 140 PLN w serwisie

Poradził też rzecz z pozoru oczywistą - podrapać czymś ostrym styki od baterii bo śniedzieją (najwyraźniej zrobione są z mało audiofilskiego materiału ;)) no i faktycznie - jeden z pilotów udało mi się ożywić. Z drugim jeszcze walczę ale nawet jeden działający już rozwiązuje mój problem :)

• 1 year later...
Napisano (edytowany)
Dnia 1.03.2021 o 14:21, Paweł Pawlik napisał:

SOLVED

Zadzwoniłem do serwisu. Miły Pan poinformował, że pilotów się nie naprawia i że SR8 można kupić za 140 PLN w serwisie

Poradził też rzecz z pozoru oczywistą - podrapać czymś ostrym styki od baterii bo śniedzieją (najwyraźniej zrobione są z mało audiofilskiego materiału ;)) no i faktycznie - jeden z pilotów udało mi się ożywić. Z drugim jeszcze walczę ale nawet jeden działający już rozwiązuje mój problem :)

W którym serwisie zaoferowali Ci tego pilota w cenie ponizej 200 zl?

Edytowano przez siwmad
Napisano
14 godzin temu, siwmad napisał:

W którym serwisie zaoferowali Ci tego pilota w cenie ponizej 200 zl?

Zwróć uwagę że to było 2 lata temu. Pewnie teraz będzie drożej. Co do serwisu to o ile dobrze pamiętam był to serwis Audioklanu w Markach.