Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Potrzebuję porady jaki kupić wzmacniacz – amplituner – (kino domowe 5.2 lub 5.1 , ale też słuchanie muzyki). Wysiadł mi poprzedni i zostały mi po nim dwa sprawne głośniki przednie, centralny i 2 boczne. Potrzebuję coś kupić na miarę tamtego, tak by nie uszkodzić głośników.

Oglądam filmy tylko z komputera

Zastanawiam się nad amplitunerem Voice Kraft 6360 i do niego zewnętrzną kartę muzyczną Axagon ADA-71. Czy wystarczy taki zestaw aby móc cieszyć się filmami kodowanymi w Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic IIx , DTS itp?

Sekcja mojego starego wzmacniacza

Przedni głośnik

Wyjście mocy znamionowane w/g NNP 90 + 90 watów (8 omów na 1khz, NNP)

Stałe wyjście mocy RMS z odniesieniem 110 + 110 watów (6 omów na 1 khz przy całkowitym odkształceniu harmonicznym 10%)

Wyjście mocy muzycznej z odniesieniem 180 + 180 watów (6 omów na 1khz przy całkowitym odkształceniu harmonicz\nym 10%)

Głośnik środkowy

Wyjście mocy znamionowane w/g NNP 25 watów (8 omów na 1khz, NNP)

Stałe wyjście mocy RMS z odniesieniem 35 watów (8 omów na 1khz przy całkowitym odkształceniu harmonicznym 10%)

Wyjście mocy muzycznej z odniesieniem 70 watów (8 omów na 1khz przy całkowitym odkształceniu harmonicznym 10%)

Tylny głośnik

Wyjście mocy znamionowane w/g NNP 25 + 25 watów (8 omów na 1khz, NNP)

Stałe wyjście mocy RMS z odniesieniem 35  + 35 watów (8 omów na 1khz przy całkowitym odkształceniu harmonicznym 10%)

Wyjście mocy muzycznej z odniesieniem 70 + 70 watów (8 omów na 1khz przy całkowitym odkształceniu harmonicznym 10%)

Proszę o pomoc

Pozdrawiam