Adam_N Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Witam forumowiczów, mam prośbę o poradę osób, które znają się na sprzęcie. Czy kolumny Klipsch Synergy F3 lub F2 będą dobrze współdziałać z amplitunerem Onkyo TX-NR616? Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Będą. znajomy ma takie połączenie. Petarda w kinie. Jak cena dobra to bierz. Zwróć uwagę tylko na stan 616. Bo to juz amplituner który troche ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_N Napisano 16 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Bardzo dziękuję za pomoc. Onkyo 616 kupiłem dwa tygodnie temu od prywatnej osoby i widać było, ze dbał człowiek o sprzęt - mam nadzieję, że ampli jeszcze z 3-4 lata pociągnie. Teraz szukam kolumn Klipsch Synergy F2 lub F3 w wersji 5.0 bo bardzo dobre opinie słyszałem o nich. Oprócz filmów lubię posłuchać też muzyki klasycznej, filmowej, country i jazz więc chyba to pójdzie na tym z dobrą jakośćią. Nie jestem wielkim audiofilem (choć od czytania tego forum zachciało mi się nim być :-)) więc chyba taki zestaw wystarczy dla amatora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_N Napisano 16 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Mam jeszcze pytanie o kolumny Klipsch Synergy F1 - moją one jeden głośnik mniej niż F2 i F3 - czy różnica będzie wyczuwalna dla amatora? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 W jakim pomieszczeniu ma to stać? 2 godziny temu, Adam_N napisał: w wersji 5.0 nie zapominaj w tym wszystkim o sub'ie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_N Napisano 16 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2021 (edytowany) mój salon ma 6 m x 4,8 m = 28,8 m2 układ mebli, telewizora i głośników będzie tak wyglądał jak na załaczonej grafice Edytowano 16 marca 2021 przez Adam_N Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Więc z jednej strony, patrząc na pomieszczenie, możesz pokusić się o F3. Z drugiej, ten 616 może ich nie zasilić wystarczająco w muzyce. Więc nie wiem, czy odpowiednim kompromisem nie będzie tu pójście w F2. F1 mogą być trochę za krótkie do takiego pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_N Napisano 16 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2021 mam też te same wątpliwości co do F1 a pytam o F1 bo mogę kupić ładne używki. Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 F1za małe. F2 i F3 tak. No chyba że dokupisz dobrego suba ktory także da radę w muzyce. To można by pomyśleć o F1. Aha no i pamiętaj bo kolega słusznie zauważył. nie ma kina 5.0 Musisz mieć jakiś sub. Pytanie czy uniwersalny także pdo stereo. Czy wtedy go będziesz gasił a będzie tylko pod kino. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Szukaj f3, miałem je bardzo długo do kina i bardzo je chwalę. W twoim pomieszczeniu będzie idealnie. Sub nie potrzebny przy f3,przekonasz się jak odpalisz:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_N Napisano 17 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Bardzo dziękuję za pomoc Panowie. Jestem nowy zarówno na tym formum jak i w temacie audio/video ale powiem, że jakość Waszych komentarzy jest na najwyższym poziomie - konkretne, dokładnie na temat, bez wywyższania się wiedzą i porad typu "lepiej dołóż 1000 zł i kup to i tamto" 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_N Napisano 17 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2021 jeszcze pociągnę temat. A gdybym do tego amplituera kupił na razie kolumny podłogowe Indiana Line Tesi 661 a potem z czasem dokupił resztę głośników Indian Line pod kino to czy to będzię lepszy zestaw pod to co słucham i oglądam niż Klipsch F3? Muszę przyznać, że Indiana Line Tesi 661 w kolorze orzech wyglądają pięknie jeśli chodzi o design, który też ma znaczenie w salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 23 godziny temu, castel napisał: Sub nie potrzebny przy f3,przekonasz się jak odpalisz:) Potrzebny. bo nie ma wtedy kina. 20 godzin temu, Adam_N napisał: jeszcze pociągnę temat. A gdybym do tego amplituera kupił na razie kolumny podłogowe Indiana Line Tesi 661 a potem z czasem dokupił resztę głośników Indian Line pod kino to czy to będzię lepszy zestaw pod to co słucham i oglądam niż Klipsch F3? Muszę przyznać, że Indiana Line Tesi 661 w kolorze orzech wyglądają pięknie jeśli chodzi o design, który też ma znaczenie w salonie. Fajne kolumny. Ale to nie klasa F3. Moim zdaniem w każdym aspekcie F3ki są lepsze. A one tez występowały w wiśniowym , drewnianym kolorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_N Napisano 19 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Dnia 18.03.2021 o 08:17, S4Home napisał: Fajne kolumny. Ale to nie klasa F3. Moim zdaniem w każdym aspekcie F3ki są lepsze. A one tez występowały w wiśniowym , drewnianym kolorze. dzięki za poradę - te w wiśni też piekne wizualnie. Tego będę szukał. Mam jeszcze pytanie techniczne - z tym kolumnami i tym amplitunerem na czym będzie lepsza jakośc muzyki z płyt CD - odtwarzacz ONKYO CD czy odtwarzacz Onkyo Blu-ray. Mam Blu-ray Onkyo BD-SP808 i czy jest sens dokupić do zestawu odtwarzacz CD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts