banana15 Napisano 20 marca 2021 Napisano 20 marca 2021 Witam. Jak mogę podłączyć w jednym miejscu w salonie kino domowe 5.1 i dwa głośniki z tarasu, tak abym mógł przełączać się miedzy tymi dwoma wyjściami? Czy podłączając do jakiegoś amplitunera uzyskam taki efekt? Chciałbym aby dźwięk z telewizora, spotify, bluetooth itp. mógł być przełączany albo na kino domowe albo na parę głośników na zewnątrz. Odpisz, cytując
Iron Napisano 20 marca 2021 Napisano 20 marca 2021 Amplituner musi być z drugą strefą , przynajmniej 7.1 lub 7.2. Np. Denon AVR-X1600 (tylko trzeba się zorientować czy umożliwia on przesyłanie sygnału ze wszystkich źródeł do drugiej strefy). Odpisz, cytując
Q21 Napisano 21 marca 2021 Napisano 21 marca 2021 Cześć, Nie napisałeś jakie masz głośniki oraz jakiego brzmienia szukasz. Jeśli odpowiada Ci muzykalniejszy charakter brzmienia to Denona AVR X1600h byłby dobrym rozwiązaniem i spokojnie podłączysz głośniki na tarasie jako 2 strefę. Odpisz, cytując
Iron Napisano 21 marca 2021 Napisano 21 marca 2021 21 godzin temu, Iron napisał: ... (tylko trzeba się zorientować czy umożliwia on przesyłanie sygnału ze wszystkich źródeł do drugiej strefy). Wygląda na to że tak, w przeciwieństwie do starszego modelu https://manuals.denon.com/AVRX1600H/EU/PL/GFNFSYvffiuorq.php Odpisz, cytując
banana15 Napisano 22 marca 2021 Autor Napisano 22 marca 2021 (edytowany) Dzięki za konkretne podpowiedzi. Denon jak najbardziej mi pasuje, a co do nagłośnienia wewnątrz to myślałem nad Dali Fazon Sat (zależy mi na wszystkich głośnikach ściennych). Mam wyprowadzone niestety przewody tylko 0,75mm czy dadzą radę? Może jakieś inne nagłośnienie polecacie? Moje preferencje to muzyka > film Edytowano 22 marca 2021 przez banana15 Odpisz, cytując
Iron Napisano 22 marca 2021 Napisano 22 marca 2021 (edytowany) Myślę że jak na tarasowe granie to dadzą radę. Choć nie zaszkodziły by grubsze( mam na myśli przewody). Masz je w peszlach? Bo jeśli tak to łatwo przceciągniesz grubsze. A co do głośników to zawsze można użyć uchwytów ściennych. Wtedy masz spory wybór w kolumnach Edytowano 22 marca 2021 przez Iron Odpisz, cytując
banana15 Napisano 23 marca 2021 Autor Napisano 23 marca 2021 Te przewody są również doprowadzone do docelowych głośników od kina domowego. Niestety przewody nie są w peszlach (już zatynkowane) Odpisz, cytując
Iron Napisano 24 marca 2021 Napisano 24 marca 2021 (edytowany) Grało to pewnie będzie , tylko pytanie jak? Zawsze możesz fronty i centralny podłączyć grubszym przewodem. Z reguły są w okolicach amplitunera, więc łatwo je zamaskować. A głośniki efektowe odpowiadają w zasadzie za tło i sporadycznie grają coś więcej. Więc tu może zaryzykuj z tymi przewodami co już masz. Kto Ci w ogóle doradził pakowanie takich przewodów w ścianę i to jeszcze na stałe? Bardziej to wygląda jak sztuka, tak aby było, że są przewody i instalacja KD. Idealnie byłoby przeciągnąć kable w peszlach i zakończyć je ściennymi gniazdami. Wtedy łatwo podłączyć lub wymienić kable w ścianie, jesli zajdzie taka potrzeba. Co niestety jest zdecydowanie droższą opcją niż przciąganie kabli pod tynkiem. Ale bardziej praktyczną. Edytowano 24 marca 2021 przez Iron Odpisz, cytując
Recommended Posts