Marcin Bieńka Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Witam posiadam wzmacniacz Yamaha A-S500 i kolumny philips FB696. Mam pytanie odnośnie przełącznika z tyłu wzmacniacza, jaką prawidłową impedancje ustawić dla tych kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 4 ohm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bieńka Napisano 24 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Ok czyli LOW tak jak jest ustawione teraz na zdjęciu? Chciałbym jeszcze wiedzieć czy dobrze podłączyłem okablowanie. kable rca idą do zewnętrznej karty dźwiękowej a potem z karty do pc. Proszę mnie poprawić jeśli coś jest nie tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Połączyłeś źle bo dwa kable głośnikowe jako lewe dla sekcji a i b jeśli dobrze widzę ze zdjęcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bieńka Napisano 24 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 2 minuty temu, Kubad napisał: Połączyłeś źle bo dwa kable głośnikowe jako lewe dla sekcji a i b jeśli dobrze widzę ze zdjęcia. Dokładnie jest tak jak mówisz. właśnie dla mnie też to jest bez sensu ale tylko wtedy słychać dwie kolumny na raz w trybie A+B, ale jeśli podłączę to w jednym rzędzie tak jak powinno być to L +/- i P+/- to tylko gra jedna kolumna, druga nie w trybie A czy B nie ma różnicy, gra tylko jedna. Wzmacniacz sprawdzałem jest ok, myślisz, że to mogą być kable RCA ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Może kabel uszkodzony zamień kolejnością czerwony z białym i zobacz który kanał gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bieńka Napisano 24 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Podłączyłem kable od kolumn do wzmacniacza prawidłowo i dałem tryb A. Następnie zrobiłem tak jak mówisz kable rca podmieniłem wejściami raz czerwony do białego i potem na odwrót, zawsze grała tylko jedna kolumna albo prawa albo lewa. Czyli wychodzi chyba na to, że to wina kabla RCA ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Jeden z kabli RCA jest uszkodzony więc jak masz jakiś to zamień jak nie zostaje Ci kupno kolejnego. Tyle dobrze że nie jest to jakiś duży koszt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bieńka Napisano 24 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 (edytowany) A jeszcze mam pytanie bo mianowicie mam zamiar kupić kable bananki i moje pytanie brzmi lepiej wybrać 2,5mm czy 4mm pod te i pod przyszłe lepsze głośniki 10 minut temu, Kubad napisał: Jeden z kabli RCA jest uszkodzony więc jak masz jakiś to zamień jak nie zostaje Ci kupno kolejnego. Tyle dobrze że nie jest to jakiś duży koszt Tak myślałem, dzięki 😄 Edytowano 24 kwietnia 2021 przez Marcin Bieńka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Miedź ofc 2,5 będzie wystarczająca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Bieńka Napisano 24 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 13 minut temu, Kubad napisał: Miedź ofc 2,5 będzie wystarczająca. Ok. jeszcze raz dziękuję za pomoc 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts