Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam ;) 

kiedyś już pomagaliście mi podjąć wstępna decyzje ale potem corona itd. Koniec końców dopiero teraz stoję przed faktycznym wyborem. 

Z uwagi na „Lockdałny” itd nie jestem w stanie w Niemczech nigdzie pójść na odsłuch 🤷‍♂️ Uznałem jednak ze kupie w ciemno, przez tydzień mogę potestować i w razie w oddać. 
Słuchałem klipschow rp280 i nie wiem czy nie będę przytłoczony, poza tym klipsch to (chyba) kino kino i jeszcze raz kino więc może doradzacie co mogłoby być jakimś złotym środkiem, żeby było super do kina ale tez sprawdzało się dobrze w muzyce czy jakimś zwykłym contencie z yt czy tv 🤷‍♂️
Na ta chwile wybór był rp8000f i cala reszta od jedynie surround rozważałem 500m a nie 600 ze względów na mniejsze gabaryty.

Na ta chwile jednak pytanie, co sądźcie o monitor audio bronze 500? 

w podobnej cenie do rp8000f mogę w tej chwili również kupić BuW 603 s2 anniversary…

Napisano

Cześć,
Jeśli preferujesz jaśniejsze brzmienie to polecam koniecznie zwrócić uwagę na Monitor Audio Bronze 500 lub Focal Chora 826. Wszystko zależy z jakim amplitunerem chciałbyś połączyć te kolumny? Jeśli z Yamahą to poszedłbym w kierunku większej muzykalności np. KEF Q750/950 ( w zależności od metrażu) lub Heco Aurora 700/1000.