Pomocy w podłączeniu Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 Witam. Proszę szanowne grono o pomoc w połączeniu telewizora z kolumnami aktywnymi. Na wstępie powiem, że chciałbym uzyskać możliwość sterowania dźwiękiem poprzez pilot telewizora. Posiadam telewizor, LG 65UN74003LB, telewizor ten posiada następujące wyjścia: optical oraz hdmi arc. Kolumny aktywne focal alpha 80, które posiadają wejścia: z balansowane xlr i niezbalansowane rca. Mam też DAC magic 100. Proszę mądre głowy aby pomogły mi to sensownie połączyć, abym mógł sterować głośnością pilota telewizora. Ewentualnie jakiekolwiek inne rozwiązanie, żeby to grało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 W dziale kino domowe. Temat przyczepiony u samej góry. Wszystko tam masz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomocy w podłączeniu Napisano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Niestety przejżałem te informacje i nie wyczerpują mojego problemu. Jedyna możliwość jaką widze to połączenie telewizora i dac'a kablem optycznym i z dac'a na kolumny rca. Problem polega na tym, że przy takim połączeniu idzie sygnał full i nie mogę sterować głośnością w telewizorze. A jest to jedyna możliwość w tym zestawie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Podłączyć coś takiego jako słuchawki , powinno zadziałać https://allegro.pl/oferta/adapter-bluetooth-5-0-rca-aux-ugreen-aptx-ll-10534720840?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ZjU2MTI2NjItMjUwNS00OTM4LTk3Y2YtY2FiYzgwOGE5Mjk3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=0f18d22c-8806-41b8-ad66-8820b955ee2d O jakości się nie wypowiadam ,ale jak ma być tylko do TV ...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomocy w podłączeniu Napisano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Niestety, ten telewizor nie poosiada wyjścia słuchawkowego.... 😒 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Czytać co się pisze Łączysz przez BT , jak słuchawki , a potem po RCA do kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomocy w podłączeniu Napisano 12 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Rozumiem. Dzięki za pomysł. Czyli mam rozumieć, że nie ma innej możliwości po kablu tego podłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts