Wuja Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Cześć, poszukuję jakiegoś dobrego DAC-a do 1000 zł do słuchawek jak w temacie. Użytek wyłącznie stacjonarny, słuchawki podłączone do PC. Dotychczas użytkowałem je z czerwoną ważką i byłem zadowolony. Sławetna "góra" w tych słuchawkach sporadycznie tylko mnie drażniła ale w zamian dostawałem fajne uczucie bycia blisko całego instrumentarium. Testowany teraz przez mnie IFI Zen Dac wysokie tony poskromił, ale w zamian zabrał niestety to poczucie słuchania muzyki "na żywo". Czego bym oczekiwał? Sprzętu, który dobrze napędzi słuchawki, może odrobinę wypchnie średnicę ale bez aż takiego jak IFI poskramiania góry. Aktualnie mam uczucie, że to co dają te słuchawki brzmieniowo zabiera IFI i na odwrót, dlatego średnia to synergia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 No to może Cobalt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuja Napisano 22 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Kolejny pendrive, następny Dragonfly? Wolałbym spróbować z czymś innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 14 godzin temu, Wuja napisał: Kolejny pendrive, następny Dragonfly? Wolałbym spróbować z czymś innym. Skoro brzmi dobrze, to taki "upgrade" na dobre by wyszedł moim skromnym zdaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuja Napisano 29 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 maja 2021 (edytowany) Nadal testuję IFI Zen Dac v2 i chyba coraz bardziej się lubimy. Edytowano 29 maja 2021 przez Wuja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Ifi Audio Zen DAC V2 sprawdza się bardzo dobrze i w swoim przedziale cenowym ciężko o alternatywę. Warto wykorzystać wejście zbalansowane . DT770 są łatwe do przeróbek i śmiało można pociągnąć symetryczny przewód zakończony 4,4mm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts