Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich i mam do was kilka pytań, chce kupić jakiś odtwarzacz cd, mam wzmacniacz Denona PMA-920. Dobrze by było by miał w miarę popularny laser bo wiadomo,  może zaraz siąść. No i wymiary pod mój wzmacniacz bo chce go postawić pod nim. Najważniejszym parametrem będzie dobra jakość muzyki.

Upatrzyłem sobie Denona DCD-1500.

Co o tym myślicie?

Napisano (edytowany)

CD jak CD a laser KSS123 dosyć popularny ale już nie taki tani...za w miarę oryginalny laserek trzeba obecnie zapłacić te 500-600 zł.

Osobiście wolałbym coś z Marantz z CDM4/19. Laser dużo lepszy bo w polu magnetycznym, względnie łatwy do kupienia (sprawne, używki można kupić za 100-200zł). Model ; przykład CD52MKII etc

Edytowano przez elektron6
Napisano

Teraz ciezko o nowy sprzet.Pandemia sprawila ze dostawy szczegolnie z Azji sa praktycznie nierealizowane od dlugiego czasu.Sam czekam na Yamahe i chyba w tym roku sie nie doczekam.Predzej uzywany sprzet.Ale z uzywkami cd to roznie bywa jesli chodzi o ich sprawnosc techniczna...Trzeba sie liczyc z niemal natychmiastowa wymiana lasera a czesto tez z innymi rodzajami napraw....