Oskar Reschke Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Witam, mam problem z dźwiękiem na słuchawkach. Podłączam dwie pary słuchawek do tv TCL przez splitter i otrzymuję spłaszczony dźwięk pozbawiony basów, jakby z włączoną jakąś normalizacją (szumy tła są głośniejsze). Gdy odłączę jedne słuchawki, dźwięk wraca do normy. Podejrzewam, że sygnał audio jest za słaby nie daje rady obsługiwać na raz dwóch słuchawek? Na wcześniejszych telewizorach (LG i Phillips) nie było z tym problemu. Dodam, że zazwyczaj używam dużych słuchawek HyperX razem ze zwykłymi "pchełkami" jak od telefonu, ale próbowałem też z innymi słuchawkami i było tak samo. Grzebałem też w opcjach tv, ale nic to nie dało. Bardzo proszę o pomoc, bo tak się nie da filmów oglądać, a że pojawiło się małe dziecko kino domowe poszło w odstawkę i zostały tylko słuchawki ;) Może jakiś wzmacniacz sygnału czy coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Ile pieniedzy planujesz wydac? zawsze dzielenie sygnalu jest zle, musialbys kupic daca z kilkoma wyjsciami sluchawkowymi, ja bym tak zrobil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Reschke Napisano 12 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Za około stówę da radę znaleźć coś w miarę sensownego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Reschke Napisano 2 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 Jako koniec końcem żadnego konkretnego polecania nie uzyskałem, a może ktoś będzie miał podobny problem - kupiłem sobie na własną rękę wzmacniacz słuchawkowy Behringer MICROAMP HA400 z 4 wyjściami - i daje radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Właśnie w taki sposób nalazło rozwiązać problem. Sęk w tym że dobrej klasy wzmacniacze słuchawkowe z zasady są przeznaczone do podłączenia jednej pary słuchawek. Wtedy problem rozwiązuje podłączenie dwóch takich wzmacniaczy do jednego źródła dźwięku lub można podłączyć taki wzmacniacz do wyjścia audio DAC/Ampa . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts