Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry, od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem kolumn Monitor Audio 200 na froncie, lecz chciałbym rozwinąć zestaw o głośnik centralny i tył. Najbardziej odpowiednimi kolumnami bylyby zapewne Monitor audio 50 + monitor audio c150, co kosztowaloby mnie 1300 za nowe kolumny, lecz przegladajac oferty uzywanych glosnikow natrafilem na zestaw Monitor Audio BX2 i MA BX center w cenie 1700zl, ktore sa chyba glosnikami zdecydowanie wyzszej klasy. Czy jest to dobra oferta, oraz czy polaczenie takich glosnikow bedzie odpowiednie? Dodam ze w moim poprzednim zestawie irytowalo mnie dosc mocno to ze kazdy glosnik gral troche inaczej, czy kupujac taki zestaw musze liczyc sie z tym samym?

Napisano
1 godzinę temu, Microsista napisał:

Dodam ze w moim poprzednim zestawie irytowalo mnie dosc mocno to ze kazdy glosnik gral troche inaczej, czy kupujac taki zestaw musze liczyc sie z tym samym?

Albo był problem z akustyką pomieszczenia, albo w amplitunerze kiepskie ustawienia kalibracji głośników. Dziwne by te same kolumny grały odmiennie w jednym systemie.