Matt86 Napisano 16 lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 (edytowany) Witam serdecznie mam pytanie do tych co mają rozeznanie kolkolumny jak w temacie, ile coś takiego jest warte? Posiadam obecnie argon 30 ale że pomieszczenie mi się zmieniło na większe to podstawowe kolumny nie dają już tego efektu przy głośnym słuchaniu Edytowano 16 lipca 2021 przez Matt86 Dodane zdjęcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt86 Napisano 16 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 Podłączyłem dzisiaj do argonow marantz 6005 porównanie do kenwood 5020 lepsza góra vocal za to mniej basu. Słuchałem także CA CXA 81 z Dali Ikon 6 mk2 , ładnie dostojnie bez efektu buczenia ale jakiś taki niedosyt.... Spodziewałem się czegoś lepszego może to wina muzyki z youtube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 Do 50m2 kolumny podłogowe jak najbardziej. Zrób zdjęcie jak masz rozmieszczony sprzęt audio. Zmierz rozstaw kolumn, odległość do miejsca odsłuchu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt86 Napisano 17 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 5 godzin temu, 1Ender napisał: Do 50m2 kolumny podłogowe jak najbardziej. Zrób zdjęcie jak masz rozmieszczony sprzęt audio. Zmierz rozstaw kolumn, odległość do miejsca odsłuchu. Pozdrawiam Odległość pomiędzy kolumnami 130 cm odległość do kanapy 6 m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 50 m i taki ścisk? Elektronika w szafce..... Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt86 Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: 50 m i taki ścisk? Elektronika w szafce..... Piotr Dziecko 16 miesięcy, już szukałem wszystkich gałek... A pomieszczenie jest dzielone kominkiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Według planu nic nie jest dzielone. Stoi na środku kominek i to wszystko. Akustycznie nic nie dzieli. Do póki to będzie tak stało to nie kupuj nic innego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt86 Napisano 20 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: Według planu nic nie jest dzielone. Stoi na środku kominek i to wszystko. Akustycznie nic nie dzieli. Do póki to będzie tak stało to nie kupuj nic innego. Piotr Stolik od lewej i koniec ściany tam już jest okno do ziemi. Nie bardzo wiem jak mógłbym to inaczej ustawic. Może ma Pan rację nic nie zmieniając na ta chwilę , szkoda podłogówek żeby dziecko teraz po nich rysowało lub uszkodziło głośniki. Do końca roku jednak myślę nad zmiana źródła tzn wpadł mi w ucho ten marantz i zastanawiam się nad modelami 6005,6006,6007 nie wiem jeszcze jaka różnica między nimi. Słuchałem jeszcze CA 81 ale to nie ta kasa i nie ten dźwięk.... W oko wpadł mi jeszcze rotel a11, i ra12 ten ostatni jest za 1600 zł ale mało opinii na temat rotela, większość faworyzuje audiolab i NAD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lipca 2021 Udostępnij Napisano 21 lipca 2021 15 godzin temu, Matt86 napisał: wpadł mi w ucho ten marantz i zastanawiam się nad modelami 6005,6006,6007 nie wiem jeszcze jaka różnica między nimi. Praktycznie żadna. Co roku / dwa zmieniane są w prosty sposób elementy i owszem wzmacniacze mogą grać delikatnie inaczej ale to nadal ta sama klasa ten sam produkt o takiej samej charakterystyce. Inna sprawa to że 6005 ma po jednym cyfrowym wejściu coaxial / optyk a 6007 już dwa optyki. Taki dodatek. Serio, poczekaj. Zainwestuj w momencie kiedy sprzęt będzie mógł swobodnie stać. Wtedy może kolejne używki fajnego sprzetu się pojawiają. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts