Nedvied Napisano 22 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 2 minuty temu, no_i_fajnie napisał: A co się zmieniło? I co znaczy niezbyt duże? Dostałeś różne propozycje, do tego info, że Heco 300 będą dobre od kilku osób, mam wrażenie, że ciężko będzie namówić Cię, żebyś czegoś posłuchał, może coś wypożyczył.. a myślę, że im więcej opinii i sprzętu dostaniesz do przemyśleń, to akurat w tym przypadku nie będzie korzystne Co do kolumn podłogowych to stwierdziłem, że jeżeli miałbym wydawać dodatkowe pieniądze na standy to może lepiej dołożyć do niedużych - max 1m wysokich podlogowek. Co do Heco... Nie wiem czy nie lepiej dołożyć do używanych innych za około 2tys PLN. Proszę o konkretne propozycje. Co do DAC to wezmę raczej tego MAGIC 100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 (edytowany) 8 minut temu, Nedvied napisał: miałbym wydawać dodatkowe pieniądze na standy to może lepiej dołożyć do niedużych - max 1m wysokich podlogowek Wcześniej o standach nie było mowy, stąd moje zdziwienie, bo kolumny miały stać obok TV, więc gubię się Max 1m to może Pearle 25, albo Klipsche R-610F. Edytowano 22 lipca 2021 przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nedvied Napisano 22 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 Będą stały od siebie oddalone o około 4m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 Wymiękam.. jak 4m? Masz jakieś zdjęcie, jakby to miało stać? Ułatwisz sprawę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 Trochę za daleko, chyba, że odległość do miejsca odsłuchu będzie podobna. Mam mniejsze pomieszczenie od Twojego. Najlepszy efekt u siebie uzyskałem ok. 2,3m odstęp, ok. 2m do miejsca odsłuchu. Kolumny dogięte do środka. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nedvied Napisano 22 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 (edytowany) Szafkę rtv przestawię w lewo o te 25 cm. Jedna kolumna w narożnik z prawe, druga w lewy narożnik po lewej od okna Edytowano 22 lipca 2021 przez Nedvied Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 (edytowany) 4 m to za daleko, ponadto kolumny będą stały w samych rogach pokoju, co jest bardzo niekorzystne. Proponuje podstawkowe KEF Q350 oraz DAC Taishan D03. Koszt kolumn nowych to ca 2500 PLN, ale na OLX można dostać poniżej 2000 PLN. Koszt DAC to ca 100 PLN. Edytowano 22 lipca 2021 przez Pawel Kloch Literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nedvied Napisano 22 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 32 minuty temu, Pawel Kloch napisał: 4 m to za daleko, ponadto kolumny będą stały w samych rogach pokoju, co jest bardzo niekorzystne. Proponuje podstawkowe KEF Q350 oraz DAC Taishan D03. Koszt kolumn nowych to ca 2500 PLN, ale na OLX można dostać poniżej 2000 PLN. Koszt DAC to ca 100 PLN. Czyli nie ma sensu inwestować w droższego DAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 22 lipca 2021 Udostępnij Napisano 22 lipca 2021 Moim zdaniem, ale tylko moim spróbuj z DAC za 100 zł. Jak będzie dla Ciebie słabo to pożycz za 500-600 zł i sprawdź w ślepym teście czy jest duża różnica. Najwyżej stracisz 50 zł na sprzedaży używanego Taishana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2021 Udostępnij Napisano 23 lipca 2021 DAC 100 + KEF Q 350 / ELAC debut Reference B6 / starsze Magnat Quantum 753 / Magnat Humidor Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nedvied Napisano 23 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2021 Wczoraj miałem okazję odsłuchać u znajomego jego monitory Dynaudio DM 2/7. Proszę mi napisać jak mają się do nich te KEF Q350. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 23 lipca 2021 Udostępnij Napisano 23 lipca 2021 14 minut temu, Nedvied napisał: Wczoraj miałem okazję odsłuchać u znajomego jego monitory Dynaudio DM 2/7. Proszę mi napisać jak mają się do nich te KEF Q350. Bierz je od kumpla pod pachę, podłącz u siebie i jak będziesz zadowolony to masz na olx za 1600 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Dnia 23.07.2021 o 11:13, Nedvied napisał: Wczoraj miałem okazję odsłuchać u znajomego jego monitory Dynaudio DM 2/7. Proszę mi napisać jak mają się do nich te KEF Q350. Dynaudio są znacznie mocniejsze. KEFy z kolei grają przyjemnym środkiem oraz miększym dołem. Dynaudio więcej wymaga względem wzmacniacza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts