Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 9.08.2021 o 07:46, S4Home napisał:

Albo kwestia ustawień. Bo jednak w denonie jest trochę kombinowania z tym albo akustyka

Raczej akustyka pomieszczenia. Myślę co będzie możliwe do zmiany tak by wszystko jako tako wyglądało.

2 godziny temu, Sebano79 napisał:

Na szczęście instrukcja obsługi pomogła 😉

Jak już pisałem wyżej zmówiłem x2700h. Uśmiechnąłeś się po wzmiance  instrukcji obsługi i pomocy.

Czy ta instrukcja jest że się tak wyrażę czytelna? Mam doświadczenia z instrukcją do Denona 1911, czytają ją to naprawdę trzeba mieć wysokie IQ by to ogarnąć.

Napisano
10 minut temu, A_C napisał:

Raczej akustyka pomieszczenia. Myślę co będzie możliwe do zmiany tak by wszystko jako tako wyglądało.

Jak już pisałem wyżej zmówiłem x2700h. Uśmiechnąłeś się po wzmiance  instrukcji obsługi i pomocy.

Czy ta instrukcja jest że się tak wyrażę czytelna? Mam doświadczenia z instrukcją do Denona 1911, czytają ją to naprawdę trzeba mieć wysokie IQ by to ogarnąć.

Tak, czytelna. Tylko, że jej w kartonie nie znajdziesz 🙂 Te wersje on-line też do mnie nie przemawiają. Na szczęście znalazłem w pdf. Nieco ponad 300 stron jak dobrze pamiętam.

Napisano
9 minut temu, Sebano79 napisał:

Te wersje on-line też do mnie nie przemawiają. Na szczęście znalazłem w pdf.

Niestety obecnie większość producentów dodaje instrukcję na płycie lub on-line.

Ponieważ lubię papierową więc idę do punktu xero, drukuję i mam normalną taką jak lubię.

Napisano

Musisz najpierw sprawdzić czy sub ma prawidłowe wychylenie. Jeśli on gra – rusza się mocno. To wtedy akustyka. Nie zostaje Ci nic innego jak chodzenie z nim po pomieszczeniu. A jeśli nie drga albo mało to ustawienia.

Napisano
9 godzin temu, S4Home napisał:

Musisz najpierw sprawdzić czy sub ma prawidłowe wychylenie. Jeśli on gra – rusza się mocno. To wtedy akustyka. Nie zostaje Ci nic innego jak chodzenie z nim po pomieszczeniu. A jeśli nie drga albo mało to ustawienia.

Dziękuję za cenną podpowiedź. Sprawdzę.

9 godzin temu, JaZz napisał:

Jest jedna zaleta pdf czy www - ctrl + f

Control+f jest na pewno pomocne. Dla mnie jednak papierowa instrukcja jest jednak wygodniejszą. Sprawdza się to w przypadku gdy są odnośniki, np. jestem na stronie 51 a tam tekst"... dodatkowe informacje zamieszczono na stronie 76". więc układam sąsiadująco strony 51 i 76, czytam jednocześnie obie strony.