Sawin Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 Witam Mam mały problem z dźwiękiem w amplitunerze. Po pewnym czasie słuchania muzyki zaczyna zanikać dźwięk na 2 głośnikach (kanał prawy) po lekkim uderzeniu w obudowę głośniki zaczynają grać na chwilę i zaraz znowu je wyłącza. Kable sprawdzone i są OK. Podejrzewam, że gdzieś są zimne luty. Jako tako znam się na elektronice, lutowaniu itp. więc zamierzam rozkręcić sprzęt i pozbyć się problemu. Pierwsze miejsce gdzie będę się kierował to wyjście sygnału z amplitunera, ale może są jeszcze jakieś miejsca gdzie to może występować. Stąd mój post z prośbą o nakierowanie mnie gdzie szukać tych zimnych lutów (o ile to są faktycznie one)? Ewentualnie jakieś rady gdzie i co jeszcze może powodować takie objawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Momo Napisano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 Do sprawdzenia a najlepiej poprawienia punkty lutownicze przekaźników. Tam często pojawiają się mikropęknięcia co powoduje zanikanie dźwięku w kanałach. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawin Napisano 8 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 3 godziny temu, Momo napisał: Do sprawdzenia a najlepiej poprawienia punkty lutownicze przekaźników. Tam często pojawiają się mikropęknięcia co powoduje zanikanie dźwięku w kanałach. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Dzięki za radę Na pewno sprawdzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts