Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Mam mały problem z dźwiękiem w amplitunerze. Po pewnym czasie słuchania muzyki zaczyna zanikać dźwięk na 2 głośnikach (kanał prawy) po lekkim uderzeniu w obudowę głośniki zaczynają grać na chwilę i zaraz znowu je wyłącza. Kable sprawdzone i są OK. Podejrzewam, że gdzieś są zimne luty. Jako tako znam się na elektronice, lutowaniu itp. więc zamierzam rozkręcić sprzęt i pozbyć się problemu. Pierwsze miejsce gdzie będę się kierował to wyjście sygnału z amplitunera, ale może są jeszcze jakieś miejsca gdzie to może występować. Stąd mój post z prośbą o nakierowanie mnie gdzie szukać tych zimnych lutów (o ile to są faktycznie one)? Ewentualnie jakieś rady gdzie i co jeszcze może powodować takie objawy. 

Napisano

Do sprawdzenia a najlepiej poprawienia punkty lutownicze przekaźników. Tam często pojawiają się mikropęknięcia co powoduje zanikanie dźwięku w kanałach.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 godziny temu, Momo napisał:

Do sprawdzenia a najlepiej poprawienia punkty lutownicze przekaźników. Tam często pojawiają się mikropęknięcia co powoduje zanikanie dźwięku w kanałach.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za radę :) Na pewno sprawdzę.