LBX Systemy Audio Napisano 27 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2021 20 minut temu, burzq501 napisał: moje raczej chciałby być zasilane przynajmniej kablem 2,5mm2. I zaczęło mi chodzić po głowie, aby wymienić kable na Klotz LY225 Przekrój 2,5mm2 będzie odpowiedni do Twoich kolumn. Co do "efektu" jaki uzyskasz zmianą kabli to bez testu u Ciebie się nie obejdzie. Jeżeli wydatek na "kilka?" metrów kabla nie obciąży zbytnio Twojego portfela to próbuj. Zdania w tym temacie są podzielone i najlepiej będzie jak sam ocenisz dzieląc się później z nami swoją opinią Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzq501 Napisano 30 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Dnia 27.08.2021 o 14:15, LBX Systemy Audio napisał: Przekrój 2,5mm2 będzie odpowiedni do Twoich kolumn. Co do "efektu" jaki uzyskasz zmianą kabli to bez testu u Ciebie się nie obejdzie. Racja. Przyznam szczerze, że sceptycznie jestem nastawiony, ale jak nie przetestuję to się nie dowiem 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzq501 Napisano 3 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2021 Szczerze...po kilku dniach odsłuchów nie zauważyłem żadnej różnicy pomiędzy odsłuchami na kablach 1,5mm2, a kablami 2,5mm2. Gdybym miał testować kable tego samego przekroju ale różnych producentów (bo lepsza jakość) to nawet bym się nie pchał w temat, ale tutaj chodziło o inny przekrój więc pomyślałem że może warto, przy mocy jaką dysponują moje kolumny...no nic przynajmniej przetestowałem i na własne uszy przekonałem się że nie warto było...albo moje uszy nie są uszami audiofila Pozdrawiam Wszystkich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nocny Marek Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Dnia 24.08.2021 o 07:32, S4Home napisał: Byle nie było to 0,75. A REL jaki przekrŏj daje "fabrycznie" O 0.75 tomoyna pomarzyć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts